Ανησυχία για τα 39 θετικά δείγματα στους Ρομά στα Τρίκαλα

rapid-test-roma-kipaki-7

Στόχος είναι η προστασία του πληθυσμού

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία των αρμοδίων για την κατάσταση που επικρατεί στους οικισμούς των Ρομά στα Τρίκαλα, μετά και τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων που καταγράφηκαν από τα rapid τεστ που διενεργήθηκαν, προχθές το πρωί, στο Κηπάκι.

Από τα 175 δείγματα που ελήφθησαν, τα 39 ήταν θετικά. Γεγονός που σήμανε συναγερμό στους αρμοδίους για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία του πληθυσμού.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα για να τον ενημερώσει για τα δείγματα, αλλά τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου στόχος είναι η προστασία του πληθυσμού και αναζητούνται οι τρόποι για να προφυλαχθούν και κυρίως να μην περιφέρονται ασκόπως, όσοι θα πρέπει να είναι μέσα στα σπίτια τους.

«Εκτός από αυτούς που πρέπει να βγουν, λόγω εργασίας, οι υπόλοιποι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα. Ήδη, εξετάζουμε τους τρόπους, όπως για παράδειγμα τη διανομή των τροφίμων κατ’ οίκον» ανέφερε με έμφαση.

Μιλώντας στο TV10.gr o ο Αντιπρόεδρος του οικισμού Κηπακίου Ανδρέας Μπαντής τόνισε πως «Οι κάτοικοι του οικισμού πάντως συνεργάστηκαν άψογα με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, που έφτασαν στον οικισμό του Κηπακίου για τα δειγματοληπτικά γρήγορα τεστ».

Αύριο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον και τον Δήμο Τρικκαίων θα μεταβεί στον οικισμό των Ρομά, στον Πύργο για να διενεργηθούν και εκεί τεστ, ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός της εξάπλωσης του ιού.

Τα τεστ αυτά πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της αναχαίτισης της διασποράς του ιού στους καταυλισμούς.

Πάντως υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού που μαστίζει την χώρα έχει προκαλέσει σοκ και στην κοινωνία των Τρικάλων με αρκετούς συμπολίτες να έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή χτυπημένοι από τον φονικό ιό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι θανόντες αντιμετώπιζαν χρόνια πρόβλημα υγείας έχοντας υποκείμενα νοσήματα. Ένας από αυτούς ήταν και ο 32χρονος Ρομά που ξεψύχησε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Δείτε επίσης

39 θετικά από τα 175 rapid τεστ στον οικισμό των Ρομά στο Κηπάκι

Στην ίδια κατηγορία