Βλάχικη Γιαουρταβα

Βλάχικη Γιαουρταβα

Ένα από τα παραδοσιακά φαγητά των βλάχων είναι και η Βλάχικη Γιαουρταβα. Ας δούμε πως μπορούμε να μαγειρέψουμε το συγκεκριμένο φαγητό.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά μπούτι αρνίσιο κομμένο
  • 3 κιλά γιαούρτι πρόβειο
  • 6 αυγά
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας και το αλείφετε παντού με το μισό βούτυρο. Τοποθετείτε σε ένα ταψί το κρέας μαζί με ένα ποτήρι νερό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC, για 1½ ώρα. Ξεσκεπάζετε το ταψί και ψήνετε 40΄ ακόμη, περιχύνοντας πολύ συχνά το κρέας με το ζουμί του. Ανακατεύετε καλά το γιαούρτι, το αλεύρι, τα αυγά, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και περιχύνετε στο κρέας. Απλώνετε και το υπόλοιπο βούτυρο στο ταψί και ψήνετε άλλα 15΄-20΄  μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια κρούστα η κρέμα.

ΣΗΜ.: Την συνταγή αυτή θα τη βρείτε με κάποιες παραλλαγές σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Σε κάποιες συνταγές χρησιμοποιούν και ρύζι.

Και η Βλάχικη Γιαουρταβα είναι έτοιμη

Δείτε επίσης

Ζυγούρι με τραχανά

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored