Ταλιολίνι με μανιτάρια

Υλικά 

  • 500 γραμ. ταλιολίνι (ή άλλο πλακέ και λεπτό ζυμαρικό)
  • 10 γραμ. (1 φακελάκι) αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 1/2 φλ. βραστό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 500 γραμ. διάφορα μανιτάρια (ασπρομανίταρα
  • πλευρότους
  • πορτομπέλο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 250 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Ταλιολίνι με μανιτάρια

Βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε μικρό μπολ και τα περιχύνουμε με το βραστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν και να ανακτήσουν την υγρασία τους. Έπειτα τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.

Σε βαθύ τηγάνι ροδίζουμε την πανσέτα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.

Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος light και το νερό που μουλιάσανε τα μανιτάρια πορτσίνι. Βράζουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να πυκνώσει. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ταλιολίνι σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε γαβάθα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Facebook
Twitter
Email
Sponsored