Τα πιο γευστικά μακαρόνια bucatini με μπρόκολο

Μια εξαιρετική επιλογή για ένα πλούσιο και θρεπτικό γεύμα. Τα πιο γευστικά μακαρόνια bucatini με μπρόκολο. Μοναδική γεύση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια bucatini
  • 750 γρ. μπρόκολο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (30 ml)
  • 1 κ.σ. βούτυρο, φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. τυρί πεκορίνο, τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και ρίχνουμε το μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια και το σκόρδο λιωμένο να σοταριστούν.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το μπρόκολο να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.

Τέλος, ανακατεύουμε ελαφρά και περιχύνουμε τα μακαρόνια που έχουμε εν τω μεταξύ βράσει.

Τα μακαρόνια με μπρόκολο είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο και πιπεριές στα ζυμαρικά μας.
  • Τα μακαρόνια bucatini είναι γνωστά στην Ιταλία και ως perciatelli. Πρόκειται για χοντρά ζυμαρικά (σαν το spaghetti) αλλά με μια τρύπα στο κέντρο τους. Τα προτιμάνε στη Ρώμη…

Πηγή: persyntages.gr

Δείτε επίσης:

Μιλφέιγ με κρέμα πατισερί, ανεπανάληπτη γεύση!

Νηστίσιμο κέικ πετιμεζιού

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored