Συνταγή για σούπα με ψητή γλυκοπατάτα με τζίντζερ

Μην ψάχνεις άλλο! Η καλύτερη σούπα για αποτοξίνωση αυτές τις ενδιάμεσες μέρες είναι η συγκεκριμένη. Η γλυκοπατάτα σε χορταίνει και διεγείρει το μεταβολισμό σου, όσο το καυτερό τζίντζερ ενεργοποιεί τη διαδικασία καύσης λίπους. 

Συστατικά

  • 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 8 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1/4 του φλιτζανιού μακαντέμια χωρίς αλάτι
  • Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)
  • Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα ταψί, απλώνεις μια λαδόκολλα και προσθέτεις από πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι. Ψήνεις για περίπου 50 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν, μεταφέρεις τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτεις το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το
  • καγιέν.
  • Αφήνεις το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μειώνεις τη θερμοκρασία σε μέτρια και τα αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτεις τα μακαντέμια. Με ένα ραβδομπλέντερ κάνεις τη σούπα βελουτέ.
  • Σερβίρεις σε 8 πιάτα και προσθέτεις από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.

πηγη- tlife.gr

Δείτε επίσης:

Συνταγή για βασιλόπιτα κέικ κάστανο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored