Συνταγή για χειμωνιάτικα μάφιν με μήλο και κανέλα

Αυτά τα μάφιν θυμίζουν ρολάκια κανέλας, αλλά στην πιο υγιεινή τους εκδοχή. Ιδανικά για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ. 

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 1/3 του φλιτζανιού γάλα
  • 2 μήλα, καλά καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε κύβους
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά 6 φόρμες για μάφιν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder και την κανέλα (5 πρώτα υλικά). Ανακατεύεις προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, τα αβγά και το γάλα. Κόβεις τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτεις και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύεις μέχρι να δέσει.
  • Περιχύνεις το μείγμα στις φόρμες μάφιν, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνεις το μείγμα αυτό πάνω από τις φόρμες για μάφιν.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά και έτοιμα.

πηγη-.tlife.gr

Δείτε επίσης:

Συνταγή για αποτοξινωτική σούπα λαχανικών

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored