Στρούντελ με μήλα, ξερά σύκα, σταφίδες και χουρμάδες

20′ προετοιμασία 1 ώρα ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  8 φύλλα κρούστας
  •  5-6 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  •  6 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  •  5-6 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
  •  1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη 80 γρ. σταφίδες ξανθές
  •  250 γρ. βούτυρο αγελάδας άχνη ζάχαρη και κανέλα, για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τους χουρμάδες, τα ξερά σύκα, τις σταφίδες και την κανέλα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο (προσοχή δεν το καίμε) και με ένα πινέλο αλείφουμε το ένα φύλλο κρούστας. Τοποθετούμε από πάνω ένα ακόμα φύλλο και το βουτυρώνουμε κι αυτό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  3. Στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε τη γέμιση, πιέζοντάς τη με τα χέρια, ώστε να σχηματίσουμε ένα χοντρό μπαστούνι.
  4. Διπλώνουμε τις 2 μικρές πλευρές των φύλλων δεξιά και αριστερά προς τα μέσα, ώστε να καλύψουμε τις άκρες από τη γέμιση, και ανασηκώνοντας τα φύλλα από τη μεγάλη πλευρά τους και τα τυλίγουμε σε ρολό. Μεταφέρουμε με προσοχή το στρούντελ στη λαμαρίνα του φούρνου, βουτυρώνουμε όλη την επιφάνειά του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα.
  5. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

πηγη- gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Μικρά κέικ κάστανο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored