Στραπατσάδα με κολοκυθάκια και στάκα

Στραπατσάδα με κολοκυθάκια και στάκα. Δοκιμάστε το στακοβούτυρο, ένα βούτυρο γάλακτος από την Κρήτη, ιδιαίτερα αρωματικό και απίθανα νόστιμο, που παράγεται από την κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το στακοβούτυρο με όποιο βούτυρο σας αρέσει, αλλά και με 50 ml ελαιόλαδο.

15′ προετοιμασία 5′ μαγείρεμα Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2 – 3

  •  250 γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
  •  6 αυγά, ελαφρά χτυπημένα με το πιρούνι
  •  1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  •  3 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  3 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  60 γρ. απάκι, λεπτοκομμένο (ή 1 μικρό λουκάνικο, σε φετάκια)
  •  30 γρ. στακοβούτυρο (ή βούτυρο αγελάδας)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το στακοβούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά.
  4. Ρίχνουμε το αλλαντικό (ή τη γραβιέρα), αφήνουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε.
  5. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Παγωτό Pêches Melba

Fabada asturiana: η συγκλονιστική φασολάδα των Asturias

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored