Στιγμιαίο γιαουρτοπαγωτό

Στιγμιαίο γιαουρτοπαγωτό

Στιγμιαίο γιαουρτοπαγωτό, μια εύκολή και δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι.

TIP: “Τα κατεψυγμένα βατόμουρα, συσκευασμένα σε πλαστικά σακούλια έχουν και ζάχαρη. Αν θα πάρετε σε άλλη συσκευασία, προσθέτετε λίγη ακόμα ζάχαρη άχνη.”

Υλικά

  • 500 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα (μούρα, φραγκοστάφυλα, μύρτιλα ή ανάμικτα), απευθείας από την κατάψυξη,
  • 400 γρ. γιαούρτι (ολόπαχο),
  • 7 κουταλιές κρύος φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (βάζετε 1 μεγάλο πορτοκάλι στο ψυγείο και το στύβετε),
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση


Βάζετε τα κατεψυγμένα φρούτα (χωρίς να τα ξεπαγώσετε) στη γυάλα του πολυμίξερ, μαζί με το γιαούρτι, τον χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη.

Τα χτυπάτε με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ μέχρι να ομογενοποιηθούν, χωρίς όμως να λιώσουν εντελώς τα φρούτα, να υπάρχουν μέσα ακόμα μικρά κομματάκια. Ίσως χρειαστεί να ξύσετε τα πλευρά της γυάλας με σπάτουλα 1-2 φορές, για να χτυπηθεί όλο το μίγμα ομοιόμορφα.

Σερβίρετε αμέσως το γιαουρτοπαγωτό σε κούπες ή μπολάκια.

Πηγή:xrysessyntages.com

Δείτε επίσης:

Σουσαμόπιτα: Το παραδοσιακό Θρακιώτικο γλυκό με φύλλο, σουσάμι και αμύγδαλα

Κριθαράκι με χταπόδι, κρασί και κόκκινο πιπέρι

Η συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών του Καίσαρα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored