Σνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα

Σνίτσελ κοτόπουλο με μουστάρδα και πάπρικα, μια συνταγή που τα παιδιά σας θα το λατρέψουν!

20′ προετοιμασία 20′ μαγείρεμα Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

  •  700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  •  3 αυγά
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  •  150 γρ. αλεύρι
  •  1 κουτ. γλυκού ξερό τζίντζερ
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα φιλέτα οριζοντίως στη μέση, σε δύο κομμάτια το καθένα, και χτυπάμε καλά με τον μπάτη ή με βαρύ γουδοχέρι, για να πλατύνουν και να λεπτύνουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα.
  4. Σε άλλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και σε τρίτο πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  5. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε κάθε φιλέτο με τη σειρά στο αλεύρι, στο αυγό και στη φρυγανιά, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σπιτική μαγιονέζα, τηγανητές πατάτες ή πατατοσαλάτα.

Πηγή:gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Παγωτό Καραμέλα με 3 υλικά

Εντυπωσιακή τούρτα στη στιγμή, με έτοιμο swiss roll

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored