Ριγκατόνι με ραγού Genovese

Ριγκατόνι με ραγού Genovese

Ριγκατόνι με ραγού Genovese, μια πολύ νόστιμη συνταγή!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, σιδηρόδρομο με το κόκαλο και καθαρισμένο από το λίπος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. πανσέτα, κομμένη σε κομμάτια πάχους 7 χιλ.
  • 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια πάχους 7 χιλ.
  • 1 στικ σέλερι, κομμένο σε κομμάτια πάχους 7 χιλ.
  • 1/2 κιλό κρεμμύδι, , κομμένο στη μέση και πολύ λεπτά κομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • θυμάρι
  • 125 ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 1/2 κιλό ριγκατόνι
  • πεκορίνο, τριμμένο

Εκτέλεση

  • Στεγνώνουμε καλά τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία γάστρα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.
  • Βάζουμε τα μισά παϊδάκια μέσα για να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 8-10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα μισά παϊδάκια χρησιμοποιώντας το λίπος που έμεινε στη γάστρα από τα προηγούμενα παϊδάκια. Μεταφέρουμε στο πιάτο.
  • Αφαιρούμε όλο το λίπος από τη γάστρα εκτός από 1 κ.σ.
  • Προσθέτουμε την πανσέτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα για περίπου 6 λεπτά.
  • Βάζουμε μέσα τα καρότα, το σέλερι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα και τα κρεμμύδια και ¼ κ.γ. αλάτι.
  • Ανεβάζουμε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε τη γάστρα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τα κρεμμύδια να ξεραθούν και να βγάλουν την υγρασία τους για περίπου 10 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζουμε, μειώνουμε τη φωτιά σε υψηλή προς μέτρια και ανατεύουμε συχνά μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν καστανό χρώμα για περίπου 8-10 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν για 1 λεπτό περίπου.
  • Προσθέτουμε και το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το κρέας με ότι χυμούς έχει μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε.
  • Μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, γυρνώντας τα παϊδάκια συχνά μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ και να πέφτει από το κόκκαλο για περίπου 2 ώρες.
  • Μεταφέρουμε τα παϊδάκια στο πιάτο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και μετά παίρνουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες αφαιρώντας τα κόκκαλα και το λίπος.
  • Στο μεταξύ, σιγοβράζουμε ξανά τη σάλτσα που έχουμε μέσα στη γάστρα, ανακατεύοντας συχνά για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία ωραία παχιά και κρεμώδη σάλτσα.
  • Ρίχνουμε μέσα το θρυμματισμένο κρέας μας και αλατοπιπερώνουμε.
  • Στο μεταξύ βράζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια αφού βράσει το νερό και 2 κ.σ. αλάτι και τα βράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνουν al dente.
  • Κρατάμε ½ κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στη γάστρα.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα μας και ½ κούπα από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και άλλο νερό από αυτό που κρατήσαμε αν χρειάζεται για να διορθώσουμε την πυκνότητα της σάλτσας μας.
  • Σερβίρουμε με το τριμμένο πεκορίνο.

Πηγή: rpn.gr

Δείτε επίσης:

Τάρτα ανανά – Το καλοκαιρινό σπιτικό γλυκό που θα λατρέψετε

Εκμέκ κανταΐφι

Εύκολη συνταγή για σορμπέ ροδάκινο χωρίς παγωτομηχανή

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored