Πιλάφι με ξερά βερίκοκα και ροδάκινα

Το πιλάφι με ξερά βερίκοκα και ροδάκινα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο, ιδανικό για vegans και χορτοφάγους.

40′ προετοιμασία Σύνολο: 40′

Υλικά

  •  1/2 κιλό ρύζι
  •  5 κουτ. σούπας λάδι
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  •  1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα
  •  150 γρ. ξερά βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  •  1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
  •  100 γρ. ξερά ροδάκινα, ψιλοκομμένα
  •  100 γρ. κουκουνάρια ψημένα σε τηγάνι αντικολλητικό χωρίς λιπαρή ουσία
  •  50 γρ. αμύγδαλα λευκά ψημένα σε τηγάνι αντικολλητικό χωρίς λιπαρή ουσία η στο φούρνο
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  2 ξύλα κανέλας

Διαδικασία

  1. Για το πιλάφι με ξερά βερίκοκα και ροδάκινα ξεκινάμε με τη σάλτσα και βάζουμε τα κομμάτια των φρούτων και τις σταφίδες σε ένα λεκανάκι με ζεστό νερό να τα καλύπτει άνετα και τα αφήνουμε να περιμένουν.
  2. Σε τηγάνι με χοντρό πάτο βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει μαλακό και διαφανές, αλλά να μη μαυρίσει.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσουν χωρίς καπάκι για 2 – 3 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φρούτα μαζί με το νερό τους και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  5. Στο μεταξύ, τρίβουμε στο μούλτι τα μύγδαλα να γίνουν σαν πούδρα.
  6. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, χωρίς περιττά υγρά βάζουν τα τριμμένα αμύγδαλα και αλατίζουμε.
  7. Δοκιμάζουμε το αλάτι για να μην είναι άνοστη σάλτσα.
  8. Την αποσύρουμε, πετάμε της κανέλας και περιχύνουμε το ρύζι με τη σάλτσα.
  9. Από πάνω σκορπίζουμε τα κουκουνάρια.

gastronomos.gr

Facebook
Twitter
Email
Sponsored