Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι. Αυτά τα πασχαλινά κουλουράκια είναι ότι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες. Θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας!

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. γάλα
  • 45 γρ. αυγά
  • 2 γρ. φυσική μαστίχα, σπασμένη
  • 2 γρ. μαχλέπι
  • 1 γρ. βανίλια πάστα
  • 10 κρόκος, χτυπημένος
  • 5 γρ. σουσάμι λευκό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 40 γρ. και πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 1εκ. περίπου. Διπλώνουμε τις λωρίδες στη μέση και πιάνοντας την πάνω και την κάτω πλευρά στρίβουμε δίνοντας σχήμα πλεξούδας. Στρώνουμε τις πλεξούδες σε ταψί αφήνοντας 2 εκατοστά κενό μεταξύ τους, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

*Tip
Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια για να τα διατηρήσουμε περισσότερες μέρες τα τοποθετούμε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και κρατάμε μέχρι και 2 εβδομάδες.


Δείτε εδώ το βίντεο:

yiannislucacos​ #greekrecipes​ #cooking​
Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι | Yiannis Lucacos

Πηγή: yiannislucacos.gr

Δείτε επίσης:

Πράσα γιαχνί με μανιτάρια και πατάτες

Καλαμαράκια γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored