Μωσαϊκό με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σάλτσα φράουλας

Μωσαϊκό με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σάλτσα φράουλας

Μωσαϊκό με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σάλτσα φράουλας. Μια απλή και εύκολη συνταγή!

Υλικά

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 30 γρ. κακάο
  • 50 γρ. σιρόπι από σφένδαμο
  • 100 γρ. φουντούκι τριμμένο
  • 120 γρ. μπισκότα βρόμης χοντροσπασμένα

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 λοβός βανίλιας, ανοιγμένος κατά μήκος στη μέση για να πάρουμε τα σποράκια

Διαδικασία


Σάλτσα φράουλας:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας να μαριναριστούν από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Κορμός:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Στον πολυκόφτη χτυπάμε τους χουρμάδες, το φιστικοβούτυρο, το κακάο και το σιρόπι από σφένδαμο μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, τα φουντούκια, τα σπασμένα μπισκότα βρόμης και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, το πλάθουμε σε μπαστουνάκι και το τυλίγουμε σε σχήμα καραμέλας. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει. Κόβουμε τον κορμό σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored