Μαρμελάδα σύκο με αστεροειδή γλυκάνισο και μαύρο πιπέρι

Κλείνουμε το άρωμα και τη γεύση του φρούτου του καλοκαιριού σε βαζάκι για να την απολαμβάνουμε κάθε μέρα, στο ψωμί μας με φρέσκο βούτυρο, σε πάστα φλόρα, σε τάρτες, σε τσάτνεϊ κ.α.

10′ προετοιμασία20′ Βράσιμο12 ώρες αναμονήΣύνολο: 12 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 500 ml

  •  1 κιλό φρέσκα σύκα καθαρισμένα, κατά προτίμηση βασιλικά, κομμένα το καθένα στα τέσσερα
  •  400 γρ. ζάχαρη καστανή
  •  40 ml ούζο
  •  2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος + 1 κουτ. γλυκού κόκκοι μαύρο πιπέρι (δεμένα σε ένα τουλουπάνι)

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, να μαριναριστούν.
  2. Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να δέσει* η μαρμελάδα. Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Αφαιρούμε το τουλουπάνι. Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο** βάζο.

Μυστικά

*ΕΔΕΣΕ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ; Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από την καυτή μαρμελάδα σε παγωμένο πιάτο και κάνουμε μια γραμμή με το δάχτυλό μας, χωρίζοντάς τη στη μέση. Αν παραμείνει η μαρμελάδα στις 2 μεριές και δεν ενωθεί, είναι έτοιμη, αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά ακόμα. **ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ Πλένουµε τα βάζα µε καυτό νερό, τα σκουπίζουµε και τα βάζουµε στον φούρνο, στους 150° C, για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να στεγνώσουν καλά. Τα γεµίζουµε όσο είναι ζεστά.

Πηγή:gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Τράιφολ με ροδάκινα, νεκταρίνια και σταφύλια

Ψητό κουνουπίδι γιαχνί με ελιές

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored