Λικέρ βερίκοκο

Γεύση πικραμύγδαλου έχει αυτό το λικεράκι, σαν το γνωστό μας αμαρέτο.

Σπάζουμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα που έχουμε χρησιμοποιήσει σε άλλα παρασκευάσματα. Στο εσωτερικό του κουκουτσιού είναι ο καρπός, σαν μικρό αμύγδαλο. Eίναι πικρά αυτά τα «μυγδαλάκια», αλλά πολύ μυρωδάτα.

30′ προετοιμασίαΣύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρο

  •  150 κουκούτσια από βερίκοκα
  •  1 κιλό ζάχαρη
  •  1 λίτρο κονιάκ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λικέρ βερίκοκο, σπάμε τα κουκούτσια και παίρνουμε τα μικρά αμύγδαλα από μέσα.
  2. Kλείνουμε όλα τα υλικά σε βάζο με καλό κλείσιμο και το κουνάμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Το αφήνουμε σε ένα σημείο που λούζεται από τον ήλιο, στο μπαλκόνι ή στην αυλή.
  4. Έπειτα από ενάμιση – δύο μήνες φιλτράρουμε το λικέρ βερίκοκο και το φυλάμε σε μπουκάλι.

gastronomos.gr

Facebook
Twitter
Email
Sponsored