Γεύση πικραμύγδαλου έχει αυτό το λικεράκι, σαν το γνωστό μας αμαρέτο.
Σπάζουμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα που έχουμε χρησιμοποιήσει σε άλλα παρασκευάσματα. Στο εσωτερικό του κουκουτσιού είναι ο καρπός, σαν μικρό αμύγδαλο. Eίναι πικρά αυτά τα «μυγδαλάκια», αλλά πολύ μυρωδάτα.
30′ προετοιμασίαΣύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 1 λίτρο
- 150 κουκούτσια από βερίκοκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο κονιάκ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λικέρ βερίκοκο, σπάμε τα κουκούτσια και παίρνουμε τα μικρά αμύγδαλα από μέσα.
- Kλείνουμε όλα τα υλικά σε βάζο με καλό κλείσιμο και το κουνάμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Το αφήνουμε σε ένα σημείο που λούζεται από τον ήλιο, στο μπαλκόνι ή στην αυλή.
- Έπειτα από ενάμιση – δύο μήνες φιλτράρουμε το λικέρ βερίκοκο και το φυλάμε σε μπουκάλι.