Λαλαγγίτες ή Λαγγίτες: οι θρακιώτικες κρέπες

Τους λαλαγγίτες μπορούμε να τους γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει: από το χθεσινό φαγητό μέχρι φρέσκα φρούτα με μέλι, τυρί και αλλαντικά ή αυγά στραπατσάδα.

10′ προετοιμασία30′ Τηγάνισμα30′ αναμονήΣύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 14 τμχ.

  •  750 ml χλιαρό νερό
  •  500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  •  1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
  •  1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  2 κοφτά κουτ. γλυκού αλάτι
  •  2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος (για το τηγάνι)

Διαδικασία

  1. Σε βαθύ μπολ διαλύουμε με το σύρμα τη μαγιά με τη ζάχαρη σε 200 ml από το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ λίγο αλεύρι και λίγο από το υπόλοιπο νερό ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ελαφρά πηχτός χυλός.
  2. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
  3. Ζεσταίνουμε λίγο από το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου περίπου 14-16 εκ., σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο τον χυλό για να ξεφουσκώσει και ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από τον χυλό στο τηγάνι. Τον απλώνουμε σε μια ισόπαχη στρώση κουνώντας κυκλικά το τηγάνι. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Πηγή:.gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Μαρμελάδα καρότο με σέλινο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored