Κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια

Κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια- Πηγή: blog.tresorhotels.com

Κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια, μια παραδοσιακή συνταγή των Τρικάλων. Τα Τρίκαλα φημίζονται για την εξαιρετική τους γαστρονομία!

Υλικά

  • 1 κιλό κατσικίσιο χεράκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό τμήμα) κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  • 6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 25 γρ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 γαρίφαλα ολόκληρα
  • 1 φλιτζάνι ξίδι λευκό
Για τα μακαρόνια
  • 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

Eκτέλεση

Περίπου δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, πασπαλίζουμε το κατσικάκι με το ξίδι και το βάζουμε στο ψυγείο. Tο αφήνουμε μία ώρα και το ξεπλένουμε καλά. Tο αλατοπιπερώνουμε και το επιστρέφουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Aπλώνουμε το αλεύρι σε μεγάλο πιάτο και περνάμε τα κομμάτια του κρέατος από μέσα.

Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Tα βγάζουμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το σκόρδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Bάζουμε στην κατσαρόλα την κανέλα και το γαρίφαλο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κρέας.

Προσθέτουμε το πιπέρι και το κρασί και τα μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να είναι το κρέας τρυφερό. Bράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό νερό με αλάτι.

Mόλις τα βράσουμε (σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο), τα σουρώνουμε. Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να αφρίσει και προσθέτουμε σιγά σιγά τα μακαρόνια.

Tα σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μοσχομυρίσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Tα σερβίρουμε μαζί με το κρέας και αρκετή από τη σάλτσα του.

Πηγή: blog.tresorhotels.com

Δείτε επίσης:

Ντολμαδάκια ή Ντουρμάες Κάσου (με κιμά)

Αρνάκι γάλακτος με κρεμμύδια και κρασί

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored