Γαρίδες φουρνιστές με φέτα

Γαρίδες φουρνιστές με φέτα

Γαρίδες φουρνιστές με φέτα, μια εύκολη συνταγή.

Λαχταριστές γαρίδες σαν σαγανάκι, με φέτα, μυρωδικά και ντοματίνια. Αρωματισμένες με ούζο και σε γενναίες ποσότητες, μέσα στο ταψί του φούρνου.

Υλικά

  • 1.200 γρ. γαρίδες μέτριες ή μεγάλες, καθαρισμένες από τα κελύφη και το «εντεράκι» (αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10 κλαράκια δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Για τη σάλτσα

  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος ντοματοχυμός
  • 90 ml ούζο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Γαρίδες: Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τις γαρίδες σε ταψί όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση. Τις αλείφουμε με το λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα, τα ντοματίνια και τον δυόσμο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.

Πηγή: gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Μπακαλιάρος με λαχανικά στη γάστρα

Η απόλυτη συνταγή για τραγανό γλυκόξινο κοτόπουλο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Facebook
Twitter
Email
Sponsored