Αλευρίσιος χαλβάς με πετιμέζι

Ένας χαλβάς αλλιώτικος από τους άλλους, ζουμερός με σιρόπι από πετιμέζι και άρωμα κανέλας.

10′ προετοιμασία30′ μαγείρεμα30′ αναμονήΣύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Κομμάτια: 6

  •  1 κούπα πετιμέζι
  •  1½ κούπα νερό
  •  1 ξυλάκι κανέλα
  •  1/2 κούπα ελαιόλαδο
  •  1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1 κούπα ψίχα καρυδιού
  •  λίγη κανέλα σε σκόνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για τον αλευρίσιο χαλβά με πετιμέζι, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το πετιμέζι, το νερό και την κανέλα.Τα βράζουμε για 2-3 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
  2. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.Προσοχή να μην κάψει!
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι (θα σκουρύνει ελαφρώς το χρώμα του).
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην σβολιάσει το μείγμα.Μόλις πήξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  7. Βάζουμε τον χαλβά σε μια μικρή φόρμα με τρύπα στη μέση.
  8. Τον αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 30 λεπτά.
  9. Τον ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Μυστικά

Για πιο αρωματικό σιρόπι, προσθέτουμε, όσο το βράζουμε, και μία φλούδα ακέρωτου πορτοκαλιού.

gastronomos.gr

Facebook
Twitter
Email
Sponsored