Συνταγές με τζιτζίκια: Ένας σεφ μαγειρεύει πιάτα με έντομα στις ΗΠΑ

Συνταγές με τζιτζίκια: Ένας σεφ μαγειρεύει πιάτα με έντομα στις ΗΠΑ

Ο ίδιος αυτοσυστήνεται ως «πρέσβης των βρώσιμων εντόμων» και προωθεί την διατροφή με πρωτεΐνη εξασφαλισμένη από τα τα έντομα

Συνταγές με τζιτζίκια, ένας σεφ μαγειρεύει πιάτα με έντομα στις ΗΠΑ.

Δισεκατομμύρια τζιτζίκια, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους κάτω από το χώμα, βγήκαν στην επιφάνεια των ανατολικών ΗΠΑ, μετά από 17 ολόκληρα χρόνια που ήταν θαμμένα στο έδαφος. 

Ο Τζόσεφ Γιουν, ένας σεφ από το Μπρούκλιν, που εξειδικεύεται στις συνταγές με έντομα, θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και μαγειρεύει πιάτα με έντομα για τον φακό του BBC.«Γιατί δεν τρώμε αυτό που δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη ήδη καταναλώνουν;» αναρωτιέται, υποστηρίζοντας πως τα έντομα είναι «πεντανόστιμα» με μεγάλη θρεπτική αξία. «Είναι βιώσιμα, εκτρέφονται «φάρμες» και υπάρχουν πάνω από δύο χιλιάδες είδη εντόμων που μπορούμε να φάμε», προσθέτει.

Ο ίδιος αυτοσυστήνεται ως «πρέσβης των βρώσιμων εντόμων» και προωθεί την διατροφή με πρωτεΐνη εξασφαλισμένη από τα τα έντομα, στην ομάδα του “Brooklyn Bugs”. Μία από τις προκλήσεις στο εγχείρημά του, όπως παραδέχεται, είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι Αμερικανοί σιχαίνονται να δοκιμάσουν έντομα.

Πηγή: lifo.gr

Δείτε επίσης:

Πήγε για σολάριουμ και βρήκε μέσα στον θάλαμο ένα… πτώμα

Κρήτη: 48χρονος ομολόγησε ληστεία που έκανε πριν 25 χρόνια και επέστρεψε τα χρήματα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία