Ράνη, η μικρότερη αγελάδα νάνος στον κόσμο

Η 23 μηνών αγελαδίτσα έχει ύψος μόλις 51 εκατοστά και ζυγίζει 28 κιλά

Οι επισκέπτες συρρέουν σε ένα αγρόκτημα στο Μπαγκλαντές για να δουν μια νέα διασημότητα: Μία αγελάδα νάνο που ονομάζεται Ράνη. Η 23 μηνών αγελαδίτσα έχει ύψος μόλις 51 εκατοστά και ζυγίζει 28 κιλά.

Παρά το εθνικό lockdown για τον Covid, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν επισκεφτεί τη Ράνη στο αγρόκτημά της στο Τσάριγκραμ, κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα.

Ο διευθυντής του αγροκτήματος Χασάν Χόλνταρ έχει υποβάλει αίτηση στο Guinness Book of Records, λέγοντας ότι είναι η μικρότερη αγελάδα στον κόσμο.

Ο κ. Χόλνταρ αγόρασε τη Ράνη πέρυσι από ένα άλλο αγρόκτημα στη βορειοδυτική περιοχή Ναογκαόν του Μπαγκλαντές.

Λέει ότι έχει δυσκολίες στο περπάτημα και φοβάται τις άλλες αγελάδες στο αγρόκτημα Shikor Agro, οπότε μένει χωριστά από το υπόλοιπο κοπάδι.

«Δεν τρώει πολύ. Τρώει μια μικρή ποσότητα πίτουρου και άχυρου δύο φορές την ημέρα», είπε ο κ. Χόλνταρ. «Της αρέσει να περιφέρεται έξω και φαίνεται να είναι ευτυχισμένη όταν την παίρνουμε στην αγκαλιά μας».

Τον τίτλο της μικρότερης αγελάδας του κόσμου κατέχει ο Μανικιάμ, στη γειτονική Ινδία, με μέγεθος 61,1 εκατοστά.

Ο κ. Χόλνταρ είπε ότι ερευνητές από το Guinness Book of Records θα επισκέπτονταν το αγρόκτημά του φέτος για να δουν αν η Ράνη κερδίσει τον τίτλο.

naffemporikigr με πληροφορίες BBC

Δείτε επίσης:

Δανία: Το ψηλότερο κάστρο άμμου στον κόσμο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία