Πιάτο για γερά στομάχια: Ψάρι σερβίρεται με το κεφάλι ωμό για να κινεί στόμα και μάτια ενώ το τρώνε

Πιάτο για γερά στομάχια: Ψάρι σερβίρεται με το κεφάλι ωμό για να κινεί στόμα και μάτια ενώ το τρώνε

Βίντεο δείχνουν το ψάρι να κουνά στόμα και μάτια, ενώ το υπόλοιπο σώμα του είναι… τηγανισμένο!

Πιάτο για γερά στομάχια: Ψάρι σερβίρεται με το κεφάλι ωμό για να κινεί στόμα και μάτια ενώ το τρώνε.

Αυτό είναι ένα από τα πιο περίεργα πιάτα που ίσως δοκιμάσετε ποτέ…

Ονομάζεται ψάρι Γιν – Γιανγκ και μόνο το σώμα του είναι μαγειρεμένο, ενώ το κεφάλι διατηρείται ωμό ώστε να μπορεί να κινεί στόμα και μάτια την ώρα που το τρώμε!

Ο κόσμος είναι γεμάτος από παράξενα πιάτα, αλλά λίγα είναι εκείνα που πραγματικά προκαλούν αναγούλα. Αυτό το πιάτο είναι ένα από αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες εφευρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, από έναν εστιάτορα στην πόλη Chiayi, στην Ταϊβάν. 

Το πιάτο, γνωστό και ως «ζωντανό-νεκρό ψάρι» αποτελείται από ένα ολόκληρο ψάρι, συνήθως κυπρίνο, του οποίου το σώμα έχει μαγειρευτεί και καλύπτεται με σάλτσα ενώ το κεφάλι διατηρείται ζωντανό.

Το περίεργο πιάτο άρχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο στην Κίνα και την Ταϊβάν το 2007 όταν φωτογραφίες και βίντεο της παράξενης «λιχουδιάς» άρχισαν να κάνουν το γύρω του διαδικτύου.

Το κεφάλι του ψαριού τυλίγεται με μια πετσέτα με παγάκια και το σώμα του βυθίζεται μέσα σε καυτό λάδι και τηγανίζεται για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια, το ψάρι τοποθετείται προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο, καλύπτεται από γλυκόξινη σάλτσα και σερβίρεται.


Παρόλο που ο σεφ διαβεβαίωσε όλους ότι το ψάρι δεν ήταν πραγματικά ζωντανό και ότι οι κινήσεις του στόματος και των ματιών του ήταν μόνο ανεξέλεγκτοι νευρικοί σπασμοί, τα βίντεο εξόργισαν τόσο τους ακτιβιστές των ζώων όσο και το ευρύ κοινό και έτσι τα ψάρια τελικά απαγορεύθηκαν όχι μόνο στο Chaiyi, αλλά σε ολόκληρη την Ταϊβάν.


Αλλά επειδή απαγορεύτηκε στη γη που το δημιούργησε, δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκε κιόλας. Τα ψάρια Γιν – Γιανγκ έφτασαν στην ηπειρωτική Κίνα όπου το «έδεσμα» φαίνεται ότι εξακολουθεί να σερβίρεται μέχρι σήμερα.

Δείτε εδώ το βίντεο:Το πώς θα μπορούσε κανείς να αντέξει κάτι τέτοιο, να φτάνει μπροστά του αυτό το πιάτο σε ένα εστιατόριο, πόσο μάλλον να το τρώει, είναι μια άλλη συζήτηση…

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Ισπανία :Ο κόκκινος ποταμός που μοιάζει αιματοβαμμένος

Αλόννησος: Τουρίστρια πήγε να χαϊδέψει φώκια και τη δάγκωσε

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία