Νεαρή πέθανε από τις πολλές τσίχλες που κατάπινε

Νεαρή πέθανε από τις πολλές τσίχλες που κατάπινε

Η κακιά συνήθεια που οδήγησε στον ξαφνικό θάνατο της 19χρονης

Νεαρή πέθανε από τις πολλές… τσίχλες που κατάπινε!

Στον άλλο κόσμο έστειλε μια 19χρονη στην Αυστραλία η αγαπημένη της συνήθεια να καταπίνει… τσίχλες.

Όσο αθώα και να μοιάζει μια τσιχλόφουσκα, η τραγική ιστορία της Σαμάνθα Τζένκινς αποδεικνύει πως μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και θανατηφόρα αν καταλήξει στο στομάχι.

Η 19χρονη είχε την κακιά συνήθεια, όχι μόνο να μασάει πολλές τσίχλες καθημερινά (1-2 κουτάκια), αλλά να μην τις φτύνει, καταπίνοντάς τες, με αποτέλεσμα να υποστεί δηλητηρίαση και να χάσει τη ζωή της.

Μιλώντας για τον «χαμό» της κόρης της πριν από δέκα χρόνια, η Μαρία Μόργκαν από τη Νότια Ουαλία ανακάλεσε τις εφιαλτικές εκείνες στιγμές, αλλά και πώς ανακάλυψε πως για τον θάνατο της κόρης της ευθύνονταν οι τσίχλες που κατάπινε.

Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα, όταν μετά το μεσημεριανό φαγητό, το κορίτσι παραπονέθηκε για αδιαθεσία, αφού είχε περάσει πολλή ώρα στον ήλιο.

Ήπιε ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια λιποθύμησε.«Έτσι είναι να πεθαίνεις;» ήταν τα τελευταία λόγια που είπε στη μητέρα της, καθώς με το που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί την έβαλαν αμέσως σε τεχνητό κώμα.

Δεν ξύπνησε ποτέ, αφήνοντας την τελευταία της πνοή μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες…

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η 19χρονη είχε υποστεί σοβαρή δηλητηρίαση που οδήγησε σε γαστρεντερικό επεισόδιο, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να καταλάβουν από τι.

Προσπαθώντας να σταθεί ξανά στα πόδια της και να αντιμετωπίσει την τεράστια απώλεια, η Μόργκαν αναζητούσε απαντήσεις, καθώς δεν γνώριζε καν τι σκότωσε την κόρη της.

Τότε μια ημέρα, ενώ καθάριζε το δωμάτιό της βρήκε χαρτάκια και άδεια κουτιά από τσίχλες. Θυμήθηκε αμέσως πως η κόρη της αγόραζε καθημερινά τουλάχιστον 1-2 κουτάκια.

«Σε κάθε τσάντα, σε κάθε συρτάρι υπήρχαν χαρτάκια και άδεια κουτιά από τσίχλες», θυμάται.

Η νεκροψία έδειξε τέσσερις όγκους με φωτεινό πράσινο χρώμα στο στομάχι της Σαμάνθα, οι οποίες, όπως αποδείχθηκε τελικά, ήταν οι τσίχλες που κατάπινε. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός της προήλθε από εγκεφαλική υποξία που προκαλείται από έλλειψη ηλεκτρολυτών, ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση βασικών λειτουργιών στο σώμα. Οι τσίχλες θα μπορούσαν να είχαν παίξει ρόλο στην έλλειψη αυτή…

Είχε επίσης χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, μαγνησίου, νατρίου και καλίου, κάτι που θα μπορούσε να οφείλεται σε δυσαπορρόφηση λόγω της τσίχλας στο στομάχι της.

Όπως και να έχει, η τσίχλα είναι ένα βιομηχανικό προϊόν το οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να αποβάλει σε μεγάλες ποσότητες, ενώ η συσσώρευση των τοξινών της στο στομάχι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία.

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Άνοιξε το στόμα για πρώτη φορά στη ζωή της και έφαγε στερεά τροφή: Η απίστευτη δοκιμασία 30χρονης

Συνταγές με τζιτζίκια: Ένας σεφ μαγειρεύει πιάτα με έντομα στις ΗΠΑ

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία