Πανό συμπαράστασης σε γιατρούς και νοσηλευτές από τους Σακαφλιάδες

σακαφλιάδες συμπαράσταση σ γιατρούς και νοσηλετές

Συγκινητική κίνηση

Ένα πανό συμπαράστασης σε γιατρούς και νοσηλευτές κρέμασαν στα κάγκελα του νοσοκομείου Τρικάλων οι Σακαφλιάδες.

Αναλυτικά, οι Σακαφλιάδες τοποθέτηση τους στο Facebook για το πανό συμπαράστασης, αναφέρουν:

Γιατροί και νοσηλευτές είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να σας ευχαριστήσουμε και να σας ενθαρρύνουμε σε αυτή τη μάχη που δίνετε στην πρώτη γραμμή αυτού του άτυπου “πολέμου”…

Να γνωρίζετε πως δεν είστε μόνοι σας…

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΓΕΡΑ!

goaltrikala.gr

Δραματική έκκληση

Στο μτακύ, να προχωρήσει άμεσα σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην υγεία καλούν την κυβέρνηση η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν πως “Σε λιγότερο από τρεις μέρες από την εμφαντική διάψευση της, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αυτοδιαψεύδεται και καταργεί το σύνολο των κλινών που απέμειναν και τις μετατρέπει σε κλίνες νοσηλείας περιστατικών CoViD-19, καταργώντας τις εφημερίες και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των συμπολιτών μας.

Με το κλείσιμο του Νοσοκομείου για λίγες δεκάδες επιπλέον κλίνες, που αναμένεται να πληρωθούν σε τρεις εφημερίες, αφού τέτοια είναι η προοπτική με βάση τον αριθμό των εισαγωγών, σειρά θα πάρει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που κι αυτό σταδιακά θ’ αρχίσει να εκκενώνεται και να μετατρέπεται σε covid νοσοκομείο.

Η κατάσταση στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, εξελίσσεται δραματικά και έχει ονοματεπώνυμο. Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας, Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, Διοικήσεις των νοσοκομείων, λοιπός διοικητικός και διαχειριστικός μηχανισμός, και μεγάλες επιχειρήσεις ιδιωτικής υγείας έχουν την αποκλειστική ευθύνη, τόσο για την προηγούμενη διαχείριση, όσο και για την εξέλιξη της και τις τελευταίες αποφάσεις.

Στην ίδια κατηγορία