Υπέρταση: Πόση ώρα να γυμναζόμαστε για να την μειώσουμε

Υπέρταση: Πόση ώρα να γυμναζόμαστε για να την μειώσουμε

Πόση ώρα πρέπει να γυμναζόμαστε την εβδομάδα για να καταφέρουμε να μειώσουμε την υπέρταση, δηλαδή την υψηλή αρτηριακή πίεση;

Υπέρταση: Πόση ώρα να γυμναζόμαστε για να την μειώσουμε.

Tα οφέλη που προσφέρει η γυμναστική στο σώμα μας, όπως η ενίσχυση της απώλειας βάρους, η επιτάχυνση του μεταβολισμού, το «χτίσιμο» των μυών, η βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και της υγείας των οστών είναι μερικά από τα στοιχεία που μας έπεισαν να την βάλουμε στα πρόγραμμα. Ειδικά αν γυμνάζεστε για να μειώσετε την υπέρταση, τότε τα νέα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού, σύμφωνα με νέα μελέτη αρκούν πέντε ώρες ή 300 λεπτά, την εβδομάδα, σωματικής δραστηριότητας μέτριας έντασης για να τα καταφέρετε.

Γυμναζόμαστε περισσότερο πριν να την αντιμετωπίσουμε

Αφού παρακολούθησαν 5.000 νεαρούς ενήλικες (ηλικίας 18 έως 30) για 30 χρόνια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιθανότητές τους να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση μειώθηκαν σημαντικά εάν κατάφερναν να γυμνάζονται για περίπου πέντε ώρες την εβδομάδα.

Η δρ. Kirsten Bibbins-Domingo, ανώτερη συγγραφέας της μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, εξηγεί ότι οι νέοι τείνουν να κινούνται περισσότερο, αλλά τα επίπεδα δραστηριότητας συχνά μειώνονται με την ηλικία που συμβαίνει όταν αυξάνονται οι πιθανότητες αύξησης της αρτηριακής πίεσης.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η διατήρηση της σωματικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της νεαρής ενηλικίωσης – σε υψηλότερα επίπεδα από ό, τι προτείνεται προηγουμένως – μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική» εξηγεί.

Η σταθερότητα «χτυπά» την υπέρταση

Το κλειδί για να επωφεληθείτε πλήρως από την άσκηση όσον αφορά την υπέρταση είναι η συνέπεια και η σταθερότητα. Στη μελέτη, τα άτομα που έκαναν μέτρια άσκηση για τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα κατά την πρώιμη ενηλικίωση είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση από εκείνα που ασκούνταν λιγότερο.

Και, η πιθανότητα έγινε ακόμη χαμηλότερη για το 11,7% των ατόμων που διατήρησαν αυτό το επίπεδο δραστηριότητας μέχρι την ηλικία των 60 ετών.

Παρόλο που μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο να βρούμε και χρόνο για την γυμναστική καθώς μεγαλώνουμε και μαζί μας αυξάνονται οι ανάγκες μας, αυτά τα ευρήματα μας δίνουν ακόμα έναν καλό λόγο για να προσπαθήσουμε περισσότερο.

Πηγή: vita.gr

Δείτε επίσης:

Ραγάδες εγκυμοσύνης : Πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Λιγούρες στη δίαιτα; Ετσι θα τις «νικήσετε»

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία