Πώς θα ενισχύσετε τη σχέση με τον σύντροφό σας όταν περιμένετε παιδί

Πώς θα ενισχύσετε τη σχέση με τον σύντροφό σας όταν περιμένετε παιδί

Οι αναπόφευκτες αλλαγές μπορούν να σας κάνουν ένα πιο δεμένο ζευγάρι

Η σχέση που έχετε με τον σύντροφό σας σίγουρα θα αλλάξει με τον ερχομό του παιδιού σας.

Η εγκυμοσύνη είναι μια θαυμάσια και ξεχωριστή εμπειρία, όμως σίγουρα δεν είναι εύκολη. Αυτήν την περίοδο είναι απολύτως φυσιολογικό και απαραίτητο να εστιάσετε στον εαυτό σας και να ορίσετε την ηρεμία σας ως βασική σας προτεραιότητα. Άλλωστε, εσείς είστε που μεγαλώνετε έναν άνθρωπο μέσα σας. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να διατηρήσετε υγιή τη σχέση με τον σύντροφό σας.

Δεν πρόκειται να σας πούμε ψέματα: είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις ισορροπίες της σχέσης σας.  Αυτές οι μεταβολές και οι πιθανές πιέσεις στη σχέση ενός ζευγαριού κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης είναι αναπόφευκτες, αφού παρά το πόσο μικρά είναι, τα μωρά έχουν μεγάλη επιρροή στη ζωή των γονιών τους. Τα καλά νέα είναι ότι αν λειτουργήσετε ως ένα δεμένο ζευγάρι, οι αλλαγές μπορεί να είναι προς το καλύτερο.

Πώς θα ενισχύσετε τη σχέση με τον σύντροφό σας όταν περιμένετε παιδί

*Επικοινωνήστε ουσιαστικά

Η περίοδος της εγκυμοσύνης σας είναι η ιδανική ευκαιρία να μιλήσετε ανοιχτά με τον σύντροφό σας και να βελτιώσετε τη μεταξύ σας επικοινωνία. Μη διστάσετε να εκμυστηρευτείτε τις φοβίες σας, τους προβληματισμούς, την αγωνία σας, αλλά και όλα τα θετικά και πρωτόγνωρα συναισθήματα που νιώθετε. Ακούστε αντίστοιχα όσα έχει και εκείνος να μοιραστεί μαζί σας, χωρίς να τον κρίνετε.

*Προετοιμαστείτε μαζί για το νέο μέλος της οικογένειας

Επισκεφθείτε μαζί τον γιατρό σας, διαβάστε βιβλία για την εγκυμοσύνη και τα στάδια εξέλιξης του μωρού, φτιάξτε το βρεφικό δωμάτιο και επιλέξτε μαζί όσα θα χρειαστεί το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Με αυτούς τους τρόπους όχι μόνο θα έρθετε πιο κοντά ως ζευγάρι, αλλά επίσης θα βοηθήσετε τον σύντροφό σας να συνειδητοποιήσει ότι σύντομα θα γίνει μπαμπάς.

*Ζητήστε τη βοήθειά του

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο οργανισμός σας δουλεύει… υπερωρίες για να μεγαλώσει το μωρό που έχετε μέσα σας, επομένως η αντοχή και η διάθεσή σας πιθανότατα δεν θα είναι στα ίδια επίπεδα με παλαιότερα. Έτσι, ακόμη κι αν ο σύντροφός σας σας βοηθούσε πάντα με τις δουλειές του σπιτιού, τώρα μπορεί να χρειάζεστε ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια. Το να βρείτε νέους τρόπους να ζητήσετε βοήθεια και υποστήριξη είναι το κλειδί για να δείξετε στον σύντροφό σας ότι τον εμπιστεύεστε, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη φροντίδα του παιδιού σας και της νέας σας οικογένειας.

*Μιλήστε με ειλικρίνεια για τη σεξουαλική σας ζωή

Ακόμη και αν ο γιατρός σας δεν σας έχει απαγορεύσει να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, μπορεί για τους δικούς σας προσωπικούς λόγους να μη θέλετε να έχετε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας. Εξηγήστε του με ειλικρίνεια ότι στην παρούσα φάση της ζωής σας έχετε λιγότερη ερωτική επιθυμία, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις.

Η περιποίηση της μαμάς: Μυστικά για να ξυπνάτε ομορφότερη

Προβλήματα ύπνου στα παιδιά

Πονοκέφαλος: Όταν το άγχος σφυροκοπά το κεφάλι

Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι αναβλητικοί;

Reboot: Ζήστε την ζωή σας στο έπακρο

Κλαίει το μωρό μέσα στη μήτρα;

Γιατί δεν με ακούει το παιδί;

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία