Πώς θα ανακουφιστείτε από τις αλλεργίες

Πώς θα ανακουφιστείτε από τις αλλεργίες

Χρήσιμες συμβουλές που μας προτείνουν οι ειδικοί για να καταφέρουμε να αποφύγουμε τις ενοχλητικές αλλεργίες

Πώς θα ανακουφιστείτε από τις αλλεργίες. Για αρκετούς ανθρώπους τα ενοχλητικά συμπτώματα από την αλλεργία έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η «εποχή» των αλλεργιών μπορεί τελικά να διαρκεί το μεγαλύτερο μέρος του έτους κι ότι τα συμπτώματά σας ενδεχομένως να ενταθούν λίγο πριν την περίοδό σας.

Πώς θα αποφύγετε τις αλλεργίες

Αυτές οι στρατηγικές αποτελούν την καλύτερη άμυνα σύμφωνα με τους ειδικούς αλλά μπορείτε να τις ακολουθήσετε και ως μεθόδους πρόληψης για να αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Μάσκα (και) εδώ


Η μάσκα φαίνεται πώς βοηθά και σε αυτήν την περίπτωση, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, σχηματίζει ένα εμπόδιο που αποτρέπει τα μολυσμένα με κοροναϊό αερολύματα (μικρά σωματίδια) να εισέλθουν στον οργανισμό μας, αποτρέποντας όμως παράλληλα και την γύρη.

Φροντίστε να την φοράτε σωστά για να παραμένετε προστατευμένοι και από.. ιούς αλλά και από την γύρη, καλύπτοντας το στόμα αλλά και την μύτη σας.

Λουστείτε πριν κοιμηθείτε


Το μπάνιο μετά από μια κουραστική ημέρα γεμάτη προκλήσεις μπορεί να είναι ιδανικό για να εκτονώσουμε την ένταση και να χαλαρώσουμε. Το μπάνιο και ειδικά το λούσιμο μπορεί μάλιστα, να κρατήσει μακριά τις αλλεργίες.

Ούτε ζέστη ούτε… κρύο


Τα ακάρεα σκόνης, γνωστοί υπαίτιοι που κρύβονται πίσω από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των αλλεργιών, ευδοκιμούν σε σπίτια που η θερμοκρασία τους ξεπερνά τους 22 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία τους ξεπερνά το 50%.

Για αυτό είναι σημαντικό να μην αυξάνετε κατά πολύ την θερμοκρασία στους χώρους σας και να διατηρείτε την υγρασία μεταξύ 40% και 45%.

Μην αναβάλλετε την γενική


Μην ξεχνάτε ότι τα ακάρεα σκόνης μπορεί να «κρυφτούν» στα κλινοσκεπάσματα σας, για αυτό είναι σημαντικό να πλένετε μία φορά την εβδομάδα τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες τουλάχιστον στους 60 βαθμούς Κελσίου.

Σε μελέτη μάλιστα, από Annals of Allergy, Asthma and Immunology, διαπιστώθηκε ότι σε αυτήν την θερμοκρασία εξαλείφθηκαν όλα τα ακάρεα σκόνης.

Πηγή: vita.gr

Δείτε επίσης:

Ποιες τροφές μειώνουν την επιθυμία για ζάχαρη;

Ξυπνάτε με στρες; Τι μπορείτε να κάνετε

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Στην ίδια κατηγορία