Οι καλύτερες τροφές για να μειώσετε την χοληστερίνη

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές που θα σας βοηθήσουν να μειώσει φυσικά την χοληστερίνη

Ενώ πολλά είναι τα οφέλη της καλής χοληστερόλης, η κακή, γνωστή και ως χοληστερίνη, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση, μια υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερίνης.

Βρώμη για μειωμένη χοληστερίνη

Με υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, η βρώμη – όπως άλλες τροφές ολικής αλέσεως – μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερίνης, μειώνοντας την ποσότητα που απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματός σας.

Έρευνες επισημαίνουν ότι η βρώμη αποτελεί ένα από τα πιο πιο αποτελεσματικά δημητριακά ολικής αλέσεως όσον αφορά τη μείωση της κακής χοληστερόλης.

Η κατανάλωση 1 1/2 φλιτζανιών (350 mL) μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης καθημερινά φαίνεται πώς μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σας κατά περίπου 5 έως 8%.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο αποτελεί μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία της καρδιάς αλλά περιλαμβάνει και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFAs). Συγκεκριμένα, η βήτα-σιτοστερόλη και το ελαϊκό οξύ που περιέχονται στο αβοκάντο φαίνεται πώς βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης.

Επιπλέον, ποικίλες μελέτες επισημαίνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο, μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης σε άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Φακές

Μια διατροφή πλούσια σε φακές και άλλα όσπρια μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε τη κακή χοληστερόλη. Μελέτες αναφέρουν ότι η κατανάλωση 3/4 φλιτζανιού (180 ml) φακής – ή άλλων όσπρων – κάθε μέρα μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη κατά 5%.

Επιπλέον, όσπρια όπως οι φακές μπορούν να σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε μια υγιεινή για την καρδιά φυτική διατροφή, ενώ είναι και οικονομική.

Ένα μήλο την ημέρα…

… τον γιατρό κάνει πράγματι «πέρα», μιας και τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την χοληστερίνη σας σε χαμηλά επίπεδα, εξαιτίας της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, που είναι ιδιαίτερα υψηλή στην φλούδα του φρούτου.

Πηγή:vita.gr

Δείτε επίσης:

Κατακράτηση υγρών – Που οφείλεται και πώς θα την αντιμετωπίσετε

Ανατροφή παιδιού – Μήπως είμαστε υπερπροστατευτικοί;

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία