Οι δραστηριότητες που ωφελούν περισσότερο την καρδιά σας

Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη της άσκησης για την καλή καρδιαγγειακή υγεία και ειδικά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts παρακολούθησαν επί δέκα έτη 4.207 άνδρες και γυναίκες με μέση ηλικία τα 73 χρόνια.

Παράλληλα, συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με τις συνήθεις δραστηριότητες των συμμετεχόντων.

Από αυτές φάνηκε ότι τα άτομα που ήταν περισσότερο δραστήρια είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο για μελλοντική καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, η μέτρια σωματική δραστηριότητα όπως το περπάτημα συνδέεται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, ενώ τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την ευεργετική δράση των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και της άσκησης στην καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων.

Ειδικότερα:

Tα άτομα που περπατούσαν με γρηγορότερο ρυθμό διέτρεχαν 50% χαμηλότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και συνολική καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με αυτούς που περπατούσαν πιο αργά.

Τα άτομα που περπατούσαν κατά μέσο όρο επτά τετράγωνα την ημέρα είχαν 36%, 54% και 47% χαμηλότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και συνολική καρδιαγγειακή νόσο, αντίστοιχα, σε σύγκριση με αυτούς που περπατούσαν πέντε τετράγωνα την εβδομάδα.

Τέλος, όσοι ασχολούνταν με δραστηριότητες όπως το κούρεμα γκαζόν, η κηπουρική, η κολύμβηση, η πεζοπορία κα. είχαν επίσης χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πηγή:onmed.gr

Δείτε επίσης:

Εμβόλιο Pfizer: Τι έδειξε μελέτη για την προστασία των εγκύων

Αγκινάρα για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση

Παιδί επιλεκτικό στο φαγητό; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία