Γιατί δεν με ακούει το παιδί;

Γιατί δεν με ακούει το παιδί;

Τι μπορείτε να κάνετε όταν δεν σας ακούει το νήπιο

Γιατί δεν με ακούει το παιδί; Τα παιδιά νηπιακής ηλικίας δεν μπορούν να ελέγξουν πολλές από τις συμπεριφορές τους. Μάλιστα, ακόμη και τα πιο εκφραστικά νήπια δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν ουσιαστικά τους κανόνες. Έτσι, εσείς μπορείτε να τους πείτε «όχι» και να τους εξηγήσετε με απλά λόγια γιατί δεν συμφωνείτε με τη συμπεριφορά τους, ωστόσο σε αυτή τη φάση της ζωής τους… δεν πρόκειται να σας δώσουν μεγάλη σημασία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνετε το νήπιο να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ότι εσείς ως γονείς του πρέπει να μεριμνήσετε για την ασφάλειά του.

Επομένως, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας ανακαλύπτει τον κόσμο χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του.

Τι μπορείτε να κάνετε όταν δεν σας ακούει το παιδί

*Προστατεύστε το από τον εαυτό του

Διαμορφώστε έτσι τον χώρο σας ώστε να μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητες ατυχήματος σε περίπτωση που το παιχνίδι του νηπίου γίνει πιο επικίνδυνο.

*Βάλτε όρια

Το νήπιο μπορεί να μην είναι σε θέση να καταλάβει τους κανόνες ή έστω να κατανοήσει την έννοια του «όχι», ωστόσο εσείς με αυστηρό και ταυτόχρονα γλυκό τρόπο πρέπει να του θυμίζετε τι δεν πρέπει να κάνει. Σταδιακά, θα μπορέσει να κατανοήσει τους κανόνες.

*Αποσπάστε την προσοχή του

Αντί να πείτε απλώς ένα κοφτό «όχι», προσπαθήστε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του με μια άλλη δραστηριότητα.

*Μειώστε τις προσδοκίες σας

Σίγουρα κατά καιρούς έχετε δυσκολευτεί να επικοινωνήσετε ακόμη και με ενήλικες, οπότε δεν πρέπει να χάνετε την ψυχραιμία σας όταν απευθύνεστε σε ένα νήπιο. Εξηγήστε του με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια τους κανόνες και μειώστε τις προσδοκίες σας.

*Αλλάξτε τρόπο έκφρασης

Αντί να ζητήσετε από το νήπιο να σας βοηθήσει με το μάζεμα των παιχνιδιών του, παρουσιάστε τη διαδικασία ως κάτι διασκεδαστικό, λέγοντας με ενθουσιασμό κάτι σαν «Ώρα για συγύρισμα! Να ξεκινήσουμε με τα βιβλία ή τα κουκλάκια σου;».

*Θυμηθείτε ότι είναι μια προσωρινή φάση

Αν το μικρό σας συνηθίζει να λερώνει όλη την κουζίνα καθώς τρώει, θυμίστε στον εαυτό σας ότι πρόκειται απλώς για μια αναπτυξιακή φάση, την οποία σύντομα θα αφήσει πίσω του το παιδί.

Beauty tips για να ξυπνάτε ομορφότερη

Η διατροφή που μας «απαλλάσσει» από το άγχος

Ποια ψυχικά προβλήματα ταλαιπωρούν τους σημερινούς 50άρηδες

Ημικρανία: Επαναστατική μέθοδος προσφέρει άμεση ανακούφιση

Ο σακχαρώδης διαβήτης της κύησης με δύο λόγια

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Η κακή συνήθεια που τριπλασιάζει τον κίνδυνο

Έτσι θα νικήσετε το στρες – Τι να κάνετε μια φορά την εβδομάδα

Οι 7 τροφές που είναι καλύτερες και από ψυχοθεραπεία

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία