Δυνατή καρδιά και χαμηλή πίεση με φλαβονοειδή

Νέα μελέτη επισημαίνει ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή συνδέονται με την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς και την χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Τα νέα είναι ιδιαίτερα καλά για την καρδιά σας, αφού σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η κατανάλωση τροφών, που είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακή πίεσης καθώς και του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, την συχνότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Δυνατή καρδιά με αντιοξειδωτικά

Ένα είδος αντιοξειδωτικών, τα φλαβονοειδή και συγκεκριμένα οι ανθοκυανίνες, που προσδίδουν το κόκκινο και μπλε χρώμα σε ορισμένα φρούτα όπως τα σταφύλια, τα μούρα και οι μαύρες σταφίδες, φαίνεται πώς μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το μικροβίωμα του εντέρου διασπά τα τρόφιμα αυτά σε ενώσεις που προστατεύουν την καρδιά και σύμφωνα με μελέτη, που διεξήχθη από το Queen’s University Belfast στη Βόρεια Ιρλανδία, οι άνθρωποι που κατανάλωναν 1,5 μερίδες μούρα την ημέρα είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν.

Ανθοκυανίνες για χαμηλή πίεση

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν αρχικά στο περιοδικό Hypertension, είναι τα πρώτα που εξέτασαν πώς τα τρόφιμα πλούσια σε φλαβονοειδή μειώνουν την αρτηριακή πίεση, διερευνώντας ταυτόχρονα τη σύνδεσή τους με την υγεία του εντέρου και της καρδιάς.

Στην μελέτη διαπιστώθηκε επίσης ότι η κατανάλωση μήλων και αχλαδιών οδήγησε επίσης σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Που θα τα βρείτε

Μερικές τροφές που αποτελούν «πηγές» αντιοξειδωτικών περιλαμβάνουν:

  • Εσπεριδοειδή.
  • Κόκκινες πιπεριές.
  • Αμύγδαλα.
  • Ηλιόσποροι.
  • Καρύδια.
  • Φασόλια.
  • Αμύγδαλα.
  • Σκόρδο.

Από την διατροφή σας θα ήταν καλό να μην λείπουν και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Πηγή:vita.gr

Δείτε επίσης:

Σταματήστε να αναζητάτε την έγκριση των άλλων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία