Αρτηριακή πίεση: Μπορείτε να τη μειώσετε φυσικά – Δείτε πώς

Η εκτός φυσιολογικών ορίων αρτηριακή πίεση αντιμετωπίζεται συνήθως με φαρμακευτική αγωγή

Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε από μόνοι σας για να βοηθήσετε το σώμα σας να μειώσει σταδιακά την πίεση του αίματος.

Λάβετε υπόψιν ωστόσο, ότι πρέπει πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό σας σχετικά με τις αλλαγές στην καθημερινότητά σας, προκειμένου να μην κινδυνεύετε από ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Σύντομοι περίπατοι αυξημένης έντασης: Έρευνες έδειξαν ότι οι υπερτασικοί που περπατούν τακτικά με έντονο ρυθμό για 30 λεπτά κάθε φορά, έχουν μειωμένη αρτηριακή πίεση συγκριτικά με εκείνους που δεν περπατούν συχνά. Η σωματική άσκηση βοηθάει την καρδιά να χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά το οξυγόνο και σταδιακά δεν είναι απαραίτητο να «εργάζεται» τόσο πολύ για να αντλεί το αίμα σε όλο το σώμα.

Βαθιές αναπνοές: Η αργή, βαθιά αναπνοή και οι ανάλογες πρακτικές διαλογισμού, όπως οι ασκήσεις γιόγκα και τάι τσι, μειώνουν το επίπεδο της ρενίνης, ενός ενζύμου που αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Προσπαθείτε να παίρνετε μερικές βαθιές αναπνοές σε κατάσταση ηρεμίας και συγκέντρωσης για 5 λεπτά κάθε πρωί και βράδυ.

Μαύρη σοκολάτα: Η καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα (με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο) περιέχει φλαβανόλες που κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία πιο ελαστικά. Έρευνα διαπίστωσε ότι το 18% των ασθενών που κατανάλωναν κάθε μέρα τουλάχιστον 15gr μαύρης σοκολάτας, μείωσαν την αρτηριακή τους πίεση.

Τσάι: Έρευνα του πανεπιστημίου Tufts έδειξε ότι όσοι έπιναν καθημερινά τρεις κούπες τσαγιού από ιβίσκο, μείωσαν την συστολική τους πίεση κατά περίπου 7 μονάδες μετά από περίοδο 6 εβδομάδων. Τα φυτοχημικά στοιχεία στον ιβίσκο είναι πιθανώς υπεύθυνα για τη μεγάλη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πηγή: health.com, onmed.gr

Δείτε επίσης:

Τα Νο1 δημητριακά κατά της χοληστερίνης

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία