5 συνήθειες που χαρίζουν περισσότερα από 10 χρόνια ζωής

5 συνήθειες που χαρίζουν περισσότερα από 10 χρόνια ζωής

Σύμφωνα με την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard

Διαβάστε σε λιγότερο από ένα λεπτό τις 5 συνήθειες που μπορούν να σας χαρίσουν περισσότερα από 10 χρόνια ζωής.

Ηπροσκόλληση σε ορισμένες υγιεινές συνήθειες και ενός τρόπου ζωής σύμφωνου με τις επιταγές της ευεξίας και της επιστήμης μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας, σύμφωνα με την περίφημη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard T.H. Chan και μία νέα μελέτη που εξέδωσε.

Οι συγγραφείς της διαπίστωσαν ότι γυναίκες ηλικίας 50 ετών που διατήρησαν τις ακόλουθες πέντε υγιεινές συνήθειες, έζησαν κατά μέσο όρο 10,7 χρόνια χωρίς ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου, σε σύγκριση με τις αρχικώς υγιείς γυναίκες που δεν ασκούσαν καμία από αυτές τις συνήθειες στην ηλικία των 50 ετών.

Και οι πέντε αυτές συνήθεις είναι:

Άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα -Υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και διαιτολογίου -Διατήρηση του δείκτη μάζας σώματος στο φυσιολογικό εύρος -Κατανάλωση αλκοόλ έως ένα ποτήρι (μεζούρα) ημερησίως, -Αποφυγή καπνίσματος

Η εγκυρότητα της εν λόγω έρευνας είναι αδιαμφισβήτητη καθώς σε αυτή συμμετείχαν 73.000 γυναίκες και διήρκεσε περί τα 34 χρόνια με στοιχεία από όλες τις βαθμίδες υγείας. Οπότε τώρα ξέρετε τι να κάνετε για να ζήσετε περισσότερο.

Υπερμετρωπία: Μια διαθλαστική ανωμαλία των ματιών

Η περιποίηση της μαμάς: Μυστικά για να ξυπνάτε ομορφότερη

Πονοκέφαλος: Όταν το άγχος σφυροκοπά το κεφάλι

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία