Ζωντανή η ελπίδα για τους καταστηματάρχες στα Τρίκαλα

εμπορικά καταστήματα

Ποιο το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Ζωντανή διατηρείται η ελπίδα των καταστηματαρχών στα Τρίκαλα, αφού ανεβάζουν ρολά την Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα, με τον εμπορικό κόσμο να δείχνει ικανοποιημένος που θα μπορέσει να υποδεχτεί και πάλι τους πελάτες στα καταστήματά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, oι καταστηματάρχες πλέον εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις επόμενες ημέρες μήπως και μπορέσουν να κερδίσουν την παρτίδα.

Τις διαδικασίες επανεκκίνησης του λιανικού εμπορίου και κλάδων υπηρεσιών από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τις προϋποθέσεις που τίθενται για την προστασία της δημόσιας υγείας και αυξημένες ποινές για τους παραβάτες, επιχειρήσεις και καταναλωτές ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για κλάδους στους οποίους απασχολούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, περί τους 140.000 εργαζόμενους

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού η μετάβαση στα καταστήματα που ανοίγουν  θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 και ο καταναλωτής θα έχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσει την αγορά του, ενώ θα υπάρχει «πλαφόν» καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος που θα είναι πιο αυστηρό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. Με «πλαφόν» και αποστάσεις θα λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά κλπ.

ΠΟΙΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΟΥΡΓΙΑΣ

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που ανοίγουν από τις 18/1, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το υπουργείο Υγείας.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, τα καταστήματα ανεβάζουν ρολά τις 18/1 με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανοίξουν προεραιτικά την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Διευκρινίζεται, πως η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του. Θα έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Δείτε επίσης:

Ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ και υπηρεσίες τη Δευτέρα

Στην ίδια κατηγορία