Ζητούν το άνοιγμα στην εστίαση οι Τρικαλινοί καταστηματάρχες

Τρίκαλα εστίαση

Απελπισία κυριαρχεί στον κλάδο

Πληθαίνουν συνεχώς οι φωνές που ζητούν μερική άρση του lockdown και το άνοιγμα στην εστίαση, καθώς μόνο με το delivery και το take away όπως αναφέρουν οι Τρικαλινοί καταστηματάρχες δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους

Για ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς, κυρίως εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ που λειτουργούν, το πλήγμα είναι τεράστιο, καθώς τόσο το καλοκαίρι όσο και οι χειμερινοί μήνες χάθηκαν, ενώ λόγω του lockdown στις γιορτές δεν κατάφεραν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, π.χ. ενοίκια, φορολογία και άλλα πάγια έξοδα που παραμένουν, συσσωρεύονται και απλώς μετατέθηκαν για το μέλλον.

Όπως αναφέρουν οι Τρικαλινοί καταστηματάρχες που ζητούν το άνοιγμα στην εστίαση, μπορεί να γίνει με όρους και μέτρα όπως συνέβη και στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Εάν δεν γίνει κάτι άμεσα, το μέλλον των επιχειρήσεων είναι αβέβαιο και τα «λουκέτα» πιθανά, λένε, ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Τα σενάρια για την εστίαση

Ένα από τα σενάρια που φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι, είναι εκείνο του ανοίγματος της εστίασης με λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων.

Η κίνηση της κυβέρνησης μάλιστα να ενισχύσει τις επιχειρήσεις για αγορά θερμαστρών εξωτερικών χώρων κινήθηκε στην κατεύθυνση οι επιχειρήσεις να ανοίξουν, έστω και σταδιακά, αξιοποιώντας τους εξωτερικούς χώρους που διαθέτουν και με όλα τα απαιτούμενα μέτρα (αποστάσεις, μάσκες κλπ).

Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την επαναλειτουργία του κλάδου που πλήττεται οικονομικά εξετάζει την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για την εστίαση ίσως και μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά να παρατείνει περαιτέρω τον μειωμένο ΦΠΑ 13% που ισχύει έως τον Απρίλιο. Με αυτήν την κίνηση θα ενισχυθεί ευθέως η εστίαση.

Δείτε επίσης:

Στο πλευρό των επιχειρήσεων που πλήττονται στα Τρίκαλα

Αν πάει καλά το λιανεμπόριο, ίσως ανοίξει και η εστίαση

Νέο πακέτο με μέτρα στήριξης της αγοράς: 8+1 δράσεις που περιλαμβάνει

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία