Ζήτημα… τιμής η σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα

Ο περιβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας

Οι έρευνες που κατέληξαν σε αδιέξοδο

Αθόρυβα και μεθοδικά διερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κάθε πληροφορία που φτάνει στα γραφεία της, ακόμα και από άλλες υπηρεσίες, για τον περιβόητο δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς θεωρείται θέμα τιμής για τους Αστυνομικούς της ο εντοπισμός και η σύλληψη του Νο1 Έλληνα δραπέτη, του οποίου μάλιστα η φωτογραφία φιγουράρει ακόμα και στην λίστα της Interpol με τους διεθνώς καταζητούμενους κακοποιούς

Οι έρευνες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, το καλοκαίρι κλιμάκια της ΔΑΕΒ έφτασαν σε Ήπειρο και Θεσσαλία αναζητώντας στοιχεία για την παρουσία του Βασίλη Παλαιοκώστα στις συγκεκριμένες περιοχές. Προφανώς και δεν έφτασαν τυχαία οι έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής σε Ήπειρο και Θεσσαλία, αναζητώντας τα ίχνη του διαβόητου δραπέτη.

Είχε προηγηθεί σειρά πληροφοριών που έφτασαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ που ήθελαν τον Βασίλη Παλαιοκώστα μαζί με την σύντροφο του, ίσως και το παιδί του, να έχει εμφανιστεί τόσο στα Γιάννενα, όσο και σε ορεινά χωριά του Όρους Κόζιακας στα Τρίκαλα, ωστόσο δεν καταφεράν να τον εντοπ’ισουν και να οδηγηθούν στη σύλληψη του.

Άλλωστε, κατά το παρελθόν, εκεί ήταν τα «λημέρια» του και επίσης γνωρίζει το τόπο σαν την παλάμη του, καθώς πολλές φορές είχε βρει καταφύγιο στις απόκρημνες πλαγιές του Όρους, έπειτα από τις περιπετειώδεις καταδιώξεις από τα Αστυνομικά αποσπάσματα.

Μάλιστα μια από τις πληροφορίες είχε σταλεί στην ΔΑΕΒ από άλλη Υπηρεσία, που έχει ως αντικείμενο της την συλλογή πληροφοριών, ακόμα και για θέματα Εθνικής Ασφάλειας.


Βασίλης Παλαιοκώστας: Η ζωή και οι αποκαλύψεις στο 600 σελίδων βιβλίο του

Το βιβλίο που έγραψε ο Βασίλης Παλαιοκώστας και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, έφτασε στον εκδοτικό οίκο μέσο δικηγόρου των Αθηνών σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Στις 600 σελίδες του ο Παλαιοκώστας περιγράφει την δράση του αλλά και την κινηματογραφική του απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επικηρυγμένος και ασύλληπτος εδώ και δέκα χρόνια ο Βασίλης Παλαιοκώστας, τον οποίο καταζητούν οι ελληνικές αρχές και η Ιντερπόλ, περιγράφει την κινηματογραφική ζωή του, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του.

Από το πρόλογό του ο Παλαιοκώστας ξεκαθαρίζει πως αρνείται τα πάντα ή για την ακρίβεια, σχεδόν τα πάντα.

“Ο,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα ήταν πλεκτάνες – χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έως και τώρα δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε οργανισμό πέρα από τράπεζες”, γράφει ο Παλαιοκώστας.

Επιχειρεί να αθωώσει τον εαυτό του για ληστείες, δεν αντιστέκεται όμως να περιγράψει με γλαφυρό τρόπο την απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

“Περάσαμε μαζί την πόρτα και ο Αλκέτ την έκλεισε πίσω του. Έβγαλε από τη μέση την αλυσίδα, την πέρασε γύρω από τα κάγκελα και την κλείδωσε με λουκέτο. Ο υπάλληλος προαυλίου δεν το κούνησε ρούπι παρά καθόταν όπως όλοι οι κρατούμενοι και απολάμβανε το απρόσμενο θέαμα. Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Αφήναμε πίσω μας το κτιριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού προς τη γλυκιά ελευθερία”.

Δείτε επίσης

Άφαντος 13 χρόνια: Οι απαγωγές, η φυλάκιση και οι αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα

Αντιτρομοκρατική: Στόχος των ερευνών και ο εντοπισμός του Παλαιοκώστα

Βασίλης Παλαιοκώστας: Ο Έλληνας «most wanted» – Ο No.1 «πόθος» της Αντιτρομοκρατικής

Στην ίδια κατηγορία