Υποτονική η κίνηση στην τρικαλινή αγορά

Δεν κύλησε, όπως επιθυμούσαν οι Τρικαλινοί έμποροι η εβδομάδα που…

Δεν κύλησε, όπως επιθυμούσαν οι Τρικαλινοί έμποροι η εβδομάδα που διανύσαμε, σε ό,τι αφορά στην καταναλωτική κίνηση, δεδομένου ότι από την περασμένη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει οι χειμερινές εκπτώσεις.

Ο άσχημος καιρός, η πανδημία και φυσικά οι ανατιμήσεις και το αυξημένο ενεργειακό κόστος έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική και ψυχολογική κατάσταση των καταναλωτών.

Κάτι που υπογράμμισε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Μπλουγούρας, λέγοντας ότι η αγορά είναι «μουδιασμένη», διότι η κίνηση είναι υποτονική, παρά το γεγονός ότι έχουν μπει εκπτώσεις.

«Δεν ξεκινήσαμε τόσο δυνατά, όσο θα θέλαμε. Περιμένουμε όμως ο κόσμος να βγει στα καταστήματα να αγοράσει προϊόντα, διότι οι εκπτώσεις είναι μεγάλες» ανέφερε ο κ. Μπλουγούρας.

Όπως είπε «η χρονιά που έφυγε ήταν μια κακή χρονιά που θέλουμε την ξεχάσουμε».

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του “Μύλου των Ξωτικών” ο πρόεδρος των Τρικαλινών εμπόρων υπογράμμισε ότι έφερε θετικό πρόσημο, σε σχέση  με πέρυσι.

«Υπήρξε τεράστια διαφορά, υπήρξε κίνηση σε όλη την αγορά και άφησε ένα θετικό αποτύπωμα» πρόσθεσε ο κ. Μπλουγούρας.

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 16/1

Εν τω μεταξύ, ανοικτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα αυτή την Κυριακή 16,  σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος. Να σημειωθεί ότι οι χειμερινές εκπτώσεις, θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος αναφέρεται στους 5 κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

Μεταξύ αυτών να προχωρούν σε έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων, να ενημερώνονται φια τις  λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις και κυρίως να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Στην ίδια κατηγορία