Τρίκαλα: Αρνητικά όλα τα τεστ των εκπαιδευτικών

εκπαιδευτικοί τεστ

Σε σύνολο 328 δειγμάτων

Αρνητικά ήταν όλα τα δείγματα των rapid τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα, ενώ συνολικά ελήφθησαν 328 δείγματα.

Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η διαδικασία των rapid test στην παλιά Ζωαγορά Τρικάλων, μια ανάσα πριν το άνοιγμα των σχολείων που δρομολογήθηκε στις 11 Ιανουαρίου, όπου όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην παλιά Ζωαγορά στα Τρίκαλα, προκειμένου να υποβληθούν σε γρήγορα τεστ, εν όψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων την προσεχή Δευτέρα.

Το παρόν έδωσε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Τρικάλης, όπως και πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές, τονίζοντας την σημασία των τεστ πριν την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.

Η διαδικασία των τεστ στην παλιά Ζωαγορά για τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Τρικκαίων, της Πύλης και της Φαρκαδόνας θα γίνει και αύριο Κυριακή στις 9π.μ-12μ.μ στην παλιά Ζωαγορά, ενώ για τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Μετεώρων γίνονται στην Καλαμπάκα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο κατά τις ίδιες ώρες και μέρες.

Τα τεστ γίνονται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μέσω της διαδικασίας DRIVE THROUGH TEST, ενώ επελέγη η συγκεκριμένη τοποθεσία έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Η  διενέργεια rapid test στη Θεσσαλία είναι πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και έχει ως στόχο της την ασφαλέστερη επιστροφή των εκπαιδευτικών στα δια ζώσης μαθήματα στην σχολική τάξη.

Πάντως ελπίδα όλων είναι η μαζική προσέλευση των εκπαιδευτικών για την διενέργεια του τεστ, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί στο μέτρο του δυνατού η ασφαλής επιστροφή μαθητών και καθηγητών στα θρανία, μετά από αρκετό καιρό.

Για τις υπόλοιπες βαθμίδες οι επόμενες ημέρες αναμένεται να δείξουν την επιδημιολογική κατάσταση και να κρίνουν οι λοιμωξιολόγοι με βάση τα δεδομένα αν και πότε θα επανέλθουν στο σχολείο και οι υπόλοιποι μαθητές, αλλά και φυσικά με ποιες προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή  η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ξεκίνησε  και πάλι τα μαθήματα μέσω της διαδικτυακής τάξης.

Δείτε επίσης

Τρίκαλα: Το Σαββατοκύριακο τα rapid test στους εκπαιδευτικούς

Στην ίδια κατηγορία