Ξεκινά η επίταξη ιδιωτών γιατρών – Θα σταλούν 80 φύλλα πορείας – Χρειάζονται 150 σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλία και δήλωσαν μόλις 20

Εξέπνευσε χθες το βράδυ η προθεσμία για την οικειοθελή συνδρομή…

Εξέπνευσε χθες το βράδυ η προθεσμία για την οικειοθελή συνδρομή των ιδιωτών ιατρών στο Εθνικό σύστημα Υγείας και σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες επίταξης υπηρεσιών, όπως ανέφερε χθες στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Εκτιμάται ότι σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία χρειάζονται 100-150 γιατροί, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας σύμφωνα με τον skai.gr, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόλις 20 ιδιώτες γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Τρίτη αναμένεται να σταλούν φύλλα πορείας σε 80 ιδιώτες ιατρούς σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, τα οποία θα αφορούν κυρίως πνευμονολόγους και παθολόγους και αναμένεται να έχουν διάρκεια δύο μήνες.

Η επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών λοιπόν έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, με τις εντατικές σε Βόρεια και κεντρική Ελλάδα να είναι πιεσμένες. Όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Newsbomb.gr, η σχετική διαδικασία θα χρειαστεί περίπου δυο 24ωρα για να ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα έχουν σταλεί στους Ιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδας email από το υπ. Υγείας, οι οποίοι με τη σειρά τους ανταπαντούν για ποιες ειδικότητες υπάρχουν. Στη συνέχεια επιλέγονται οι ιδιώτες γιατροί και έπειτα τούς αποστέλλονται τα «φύλλα πορείας».Βάσει της παραπάνω διαδικασίας οι γιατροί θα παρουσιαστούν στα νοσοκομεία από την Πέμπτη (18/11).

Οι γιατροί που θα επιστρατευτούν θα συνδράμουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν είναι προς το παρόν στον χάρτη η Αττική, της οποίας τα νοσοκομεία δείχνουν απίστευτη αντοχή. Βελτιωμένη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς είναι σημαντική η συνδρομή των ιδιωτικών κλινικών. Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη, ωστόσο εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μία ισορροπία.

Εν τω μεταξύ κυβερνητικός αξιωματούχος τονίζει στο Newsbomb.gr ότι δεν πρόκειται στην παρούσα φάση να υπάρξουν νέα μέτρα, καθώς τα ήδη ισχύοντα δείχνουν ότι αποδίδουν, ενώ χρειάζονται κάποιες μέρες ακόμα για να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ο ίδιος παράγοντας ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται η διπλή μάσκα στα Μέσα Μεταφοράς και το μόνο που είναι μέτρο που είναι στο «τραπέζι» είναι το κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο.

Στην ίδια κατηγορία