Ξανά το πρόβλημα χωρητικότητας στα νεκροταφεία των Τρικάλων

Ξανά το πρόβλημα χωρητικότητας στα νεκροταφεία των Τρικάλων

Στο επίκεντρο η καύση νεκρών και οι πολιτικές κηδείες

Το μείζον πρόβλημα της χωρητικότητας στα νεκροταφεία των Τρικάλων βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από ερωτήσεις που κατέθεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητώντας από το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να προβεί σε μια ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί.

Το θέμα έφεραν προς συζήτηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Καΐκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ζήσης Γκουγκουστάμος και Θεόδωρος Σπανός με αφορμή την πανδημία.

Ο κ. Καΐκής ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Παπαστεργίου αν υπάρχει σχεδιασμός για τα νεκροταφεία, δεδομένου ότι το πρόβλημα της χωρητικότητας υφίσταται, παρά τις οχλήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς προς τους δημότες και εάν υπάρχει σχεδιασμός για χώρο αποτέφρωσης.

«Την καύση δε την βάζουμε με τη λογική να απομακρυνθούν τα κοιμητήρια, αλλά επιθυμούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει πρόθεση στο να δημιουργηθεί ένας χώρος για πολιτικές τελετές» σημείωσε ο κ. Καΐκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκουγκουστάμος ρώτησε το Δήμαρχο αν προβλέπεται η διαμόρφωση ειδικών χώρων στα κοιμητήρια για όσους έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, ενώ ο κ. Σπανός ζήτησε να τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται για την αποσυμφόρηση των νεκροταφείων, λέγοντας ότι θα πρέπει ο Δήμος να ενοχλήσει τους πολίτες που θα πρέπει να διευθετήσουν τις υποθέσεις με την εκταφή των συγγενών τους, εφόσον έχει παρέλθει το απαιτούμενο χρονικό όριο.

Ανάγκη η δημιουργία νέου κοιμητηρίου

Στο πρόβλημα χωρητικότητας στα νεκροταφεία των Τρικάλων στάθηκε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ ανέφερε ότι δεν απαιτείται ειδικός χώρος για όσους πέθαναν από covid- 19.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι το τελευταίο δίμηνο και τρίμηνο η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει προβεί σε συντονισμένες ενέργειες και καλεί τους συγγενείς – εφόσον έχει παρέλθει η πενταετία- να προχωρήσουν σε εκταφή.

«Αλλιώς, το πράττουμε εμείς και μάλιστα η κατάσταση στο α’ νεκροταφείο έχει ομαλοποιηθεί. Ωστόσο, σε οριακό σημείο είναι το β’ νεκροταφείο, ενώ στα περιφερειακά δεν υπάρχει ζήτημα» σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε με έμφαση ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί όταν ο Δήμος αποκτήσει νέο κοιμητήριο, γνωστοποιώντας ότι έχει ζητήσει από την Αστική Ανάπτυξη να εκπονήσει άμεσα μελέτη για τη δημιουργία νεκροταφείου στα Ρόγγια.

Σε ό,τι αφορά στην καύση των νεκρών σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί κεντρικά, ενώ συμφώνησε για τη δημιουργία μιας αίθουσας που θα χρησιμοποιείται για πολιτικές τελετές.

Δείτε επίσης:

Ξέμειναν από τάφους στα Σαράγια Τρικάλων

Δεν έχουν να θάψουν τους νεκρούς στα Τρίκαλα

Τρίκαλα: Εγκρίθηκε το σχέδιο ένταξης για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Δυτικής Θεσσαλίας

Έντονη κριτική για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα στο Δήμο Τρικκαιών

Οι ουρές στην Εθνική Τράπεζα στα Τρίκαλα έφεραν αντιδράσεις στο Δ.Σ.

Στην ίδια κατηγορία