Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Συνάντηση με το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Συνάντηση με το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο

Μια ξεχωριστή δράση για να υποδεχθούμε το νέο χρόνο παραμυθένια!

Μια ξεχωριστή δράση διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ., όπου ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος διαβάζει χριστουγεννιάτικα βιβλία του για τον Άγιο Βασίλη και προτείνει δράσεις για όλη την οικογένεια, ώστε φέτος να υποδεχθούμε το νέο χρόνο παραμυθένια!

Το παιδικό εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ «Το αερόστατο των Μετεώρων» και απευθύνεται στα μέλη της Βιβλιοθήκης και τα παιδιά του ΚΔΑΠ.

Την ανάγνωση των παραμυθιών, θα ακολουθήσει μια πρωτοχρονιάτικη κατασκευή! Τα παιδιά θα φτιάξουν ένα γούρι, με υλικά που όλοι έχουν στο σπίτι τους. Γα τη κατασκευή θα χρειαστούν στικ κανέλας, κορδέλες, σπάγκο, ρολό από χαρτί υγείας, χαρτόνι ή ένα κομμάτι χαρτί, χάντρες (αν υπάρχουν), 1 κόλλα και 1 ψαλίδι.

Οι μικροί φίλοι που θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να συνδεθούν εδώ.

Meeting ID: 832 4738 9507

Passcode: 1

Πλούσιες δράσεις

Οι δράσεις της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας παραμένουν πλούσιες.

Πρόσφατα έγινε μια ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη με αστροφυσικό έγινε Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τον αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, κ. Διονύσιο Σιμόπουλο με θέμα «Η αποκάλυψη του σύμπαντος».

Ο κ. Σιμόπουλος μίλησε για το «πορτρέτο» του σύμπαντος και την διαρκή προσπάθεια των αστρονόμων να εξερευνήσουν τον μαγικό και αινιγματικό κόσμο του ουρανού και να δώσουν απαντήσεις για το άγνωστο που μας περιβάλλει.

Ο κ. Σιμόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων για τα πλανητικά συστήματα και το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη ή σε άλλους πλανήτες. Επίσης, τέθηκαν ερωτήσεις για το αν και πότε θα πάψει η γη να υπάρχει, ενώ χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του κ. Σιμόπουλου σε υπαρξιακά θέματα: «Είμαστε αστρόσκονη• ερχόμαστε και επιστρέφουμε στα άστρα».

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν φορείς από σχεδόν όλα ταμέρη της Ελλάδας, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Αστεροσκοπείο Πεντέλης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Μαγνησίας, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων από το εσωτερικό,το εξωτερικό και την Κύπρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης, η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης κα Κατερίνα – Νταϊάνα Δημουλά – Μέρριαμ και ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ηλιόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό προς το κοινό.

Δείτε επίσης:

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

H πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Νέα δράση στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας μέσω τηλεδιάσκεψης

Στην ίδια κατηγορία