Βιβλιοπωλείο Μαγικά Γράμματα: Προτάσεις για φθινοπωρινά αναγνώσματα

Της Μαρίας Μανούρα Καθώς  προχωράμε στην καρδιά του φθινοπώρου, ο…

Της Μαρίας Μανούρα

Καθώς  προχωράμε στην καρδιά του φθινοπώρου, ο καιρός ευνοεί μικρούς και μεγάλους να επιλέξουν διάφορες δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους. Ένας ευχάριστος τρόπος ψυχαγωγίας είναι η ανάγνωση  λογοτεχνικών βιβλίων. Για τους λάτρεις των βιβλίων είναι η κατάλληλη εποχή να γνωρίσουν νέα βιβλία και συγγραφείς. Η κ. Βούλα Παπαντώνη – Σελέκου που είναι χρόνια στον μαγικό χώρο των Γραμμάτων προτείνει  ορισμένα βιβλία που αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας.

Το μυθιστόρημα  «ΕΛΙΦ ΣΑΦΑΚ» 10 Λεπτά και 38 Δευτερόλεπτα σ’ αυτόν τον παράξενο κόσμο, μας μεταφέρει συγκινητικά μηνύματα για τον καταστροφικό ρόλο της κοινωνίας απέναντι στη γυναίκα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και κοστίζει 16.90 ευρώ.

Στη σφαίρα της μυθοπλασίας/ φαντασίας και  ταυτόχρονα της πραγματικότητας κινούνται οι ιστορίες του  βιβλίου «Άρχοντας της ζήλιας» του Jo Nesbo. Σ’ αυτό πραγματεύονται τα πιο δυνατά ανθρώπινα συναισθήματα. Οι εκδόσεις Μεταίχμιο εξέδωσαν το δημοφιλές βιβλίο στην τιμή των 14.90 ευρώ.

Η επόμενη μυθιστορηματική πρόταση έχει γίνει το No 1 best seller των New York Times και είναι ιδανικό για τους εφήβους. Έχει τίτλο « Ήμασταν νέοι» και περιγράφει τις περιπέτειές τους.. σε ένα ιδιωτικό νησί. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα με κόστος 14.00 ευρώ.

Το λογοτεχνικό είδος της μαρτυρίας ανθρώπινων εμπειριών και βιωμάτων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί αφηγείται αληθινά γεγονότα.  Χαρακτηριστικό βιβλίο είναι αυτό της  Έφης  Καγξίδου και της Λίνας Σπέντζαρης με τίτλο «Χωρίς Συγγνώμη» από τις Εκδόσεις ΕΞΗ με τιμή 13.00 ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία