Β. Γιαγιάκος: Μέτρα για την επόμενη μέρα

Το 2020 έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για τις επιχειρήσεις

Στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την πλευρά της Κυβέρνησης για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου που από τον περασμένο Μάρτιο βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, στρέφεται το βλέμμα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Το 2020 έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για τις επιχειρήσεις, ενώ βρισκόμαστε στο α’ τρίμηνο το 2021 και ουδείς ακόμα γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει η αγορά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV10 ο κ. Γιαγιάκος υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσει η αγορά και να μην κατεβάσουν ρολά ξανά οι επιχειρήσεις, διότι αυτό θα είναι καταστροφικό.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση, το 2020 δεν καταγράφεται αύξηση στις διαγραφές των επιχειρήσεων. «Το 2020 υπήρξαν 396 εγγραφές επιχειρήσεων και 79 διαγραφές. Αυτό είναι θετικό, αν και ακόμα είναι νωρίς. Βέβαια, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν κλείνουν επιχειρήσεις, διότι οι ιδιοκτήτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις κρατήσουν όρθιες. Υπάρχει πρόβλημα και για αυτό παραμένει ζητούμενο πως θα παραμείνουν ανοικτές, μετά το τέλος της πανδημίας» πρόσθεσε.

Θρήνος στα Τρίκαλα από τον θάνατο του Βαλάντη Λάμαρη

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία