Υποτονική κίνηση στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων

Υποτονική κίνηση στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων

Τον έντονο προβληματισμό προκάλεσε η κίνηση της Δευτέρας στο κέντρο…

Τον έντονο προβληματισμό προκάλεσε η κίνηση της Δευτέρας στο κέντρο της πόλης, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και με την λαϊκή αγορά των Τρικάλων, όπου υπήρξε υποτονική κίνηση.

Όπως κατέγραψε το TV10.gr, αρκετοί ήταν οι Τρικαλινοί που βγήκαν σήμερα για ψώνια, ενώ η γενικότερη εικόνα τους θέλει αρκετά φειδωλούς, ως προς τις αγορές τους, με τους ίδιους να αδυνατούν να αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς, Νίκος Παπακώστας, μιλώντας στο TV10.gr, η καταναλωτική κίνηση στη λαϊκή αγορά ήταν ιδιαίτερα μικρή, με τους Τρικαλινούς να αρκούνται στην αγορά ελάχιστων προϊόντων, και κυρίως τα εσπεριδοειδή»

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι οι βιταμίνες που περιέχονται στα πορτοκάλια και τα μανταρίνια βοηθούν στην θωράκιση του οργανισμού, με τον κόσμο πλέον να έχει στο μυαλό του τόσο τον αόρατο εχθρό του κορωνοϊού, όσο και τα κοινά κρυολογήματα και τις ιώσεις που παραδοσιακά κάνουν την εμφάνισή τους τον χειμώνα.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Νίκος Παπακώστας, το πρόβλημα της ρευστότητας είναι μεγάλο καθώς «δεν υπάρχει, δεν κινείται το χρήμα». Απότοκος φυσικά της έλλειψης χρημάτων είναι να παραμένουν γεμάτοι οι πάγκοι με τα προϊόντα των παραγωγών, τα οποία δυστυχώς αχρηστεύουν.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος τόνισε πως οι παραγωγοί περιμένουν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους για μια μικρή ανάσα την περίοδο αυτή και η υποτονική κίνηση στην λαϊκή αγορά των Τρικάλων να αλλάξει εικόνα.

Εν συνεχεία ο Νίκος Παπακώστας επεσήμανε ότι οι Τρικαλινοί θα πρέπει να στηρίξουν την λαϊκή αγορά και γενικότερα τις τοπικές επιχειρήσεις και να σταθούν αρωγός στην δύσκολη αυτή συγκυρία, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «υπάρχει ένας πόλεμος, δίνουμε τις μάχες μας, εμείς θα είμαστε εδώ».

Από την πλευρά τους και οι υπόλοιποι παραγωγοί και πωλητές, υποστήριξαν ότι παρά την κυκλοφορία των πολιτών, επιστρέφουν στα σπίτια τους με άδεια χέρια ή λιγοστές σακούλες, καθώς η καταναλωτική αδυναμία τους είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Δείτε επίσης:

Έξοδος για τους Τρικαλινούς με No2 και Νο3

Ουρές χωρίς αποστάσεις σε ΕΛΤΑ και Τράπεζες στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία