Τρικαλινοί «χάρισαν» ζωή (φωτό)

Τρικαλινοί «χάρισαν» ζωή (φωτό)

Ικανοποιητική ανταπόκριση σε εθελοντική αιμοδοσία

Το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο έδειξαν για ακόμη μια φορά, δεκάδες Τρικαλινοί που πρόσφεραν αίμα και «χάρισαν» ζωή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία.

Η εθελοντική αιμοδοσία όπως κατέγραψε το TV10.gr έγινε με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας το πρωί της Τρίτης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» και συνδιοργανώθηκε από τους Εθελοντές Τρικάλων, τη Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Πολλοί Τρικαλινοί, όπως προαναφέρθηκε «χάρισαν» ζωή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία και συγκεντρώθηκαν δεκάδες φιάλες αίμα που θα διατεθούν σε συμπολίτες που το έχουν ανάγκη.

«Οι δύσκολοι καιροί που περνάμε δυστυχώς έχουν φέρει πολλά προβλήματα σε πολλούς συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δύσκολα θέματα υγείας και δυσκολεύουν την περίθαλψή τους. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη σε αποθέματα αίματος και καλούμαστε να συνεισφέρουμε ώστε κανείς ασθενής να μη στερηθεί αυτό το πολύτιμο μοναδικό και αναντικατάστατο αγαθό ζωής. Οι Εθελοντές Τρικάλων αναλογιζόμενοι την κατάσταση διοργανώσαμε τη δράση αυτή και οι συμπολίτες μας απέδειξαν για άλλη μια φορά την ευαισθησία τους» σημείωσαν οι διοργανωτές.

Οι ίδιοι τόνισαν πως «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε την ωραιότερη γιορτινή πράξη προσφοράς» ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όσους στηρίζουν τις δράσεις, ευχόμενοι παράλληλα «καλές γιορτές με υγεία πρώτα και πάνω από όλα».

Νέο κάλεσμα για δότες μυελού των οστών

Την ίδια ώρα, στον χώρο βρισκόταν κλιμάκιο της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Τρικάλων με επικεφαλής τη Βέρα Μπαλαμίτσα, όπου όσοι Τρικαλινοί επιθυμούσαν μπορούσαν να δώσουν δείγμα για δωρεά μυελού των οστών.

Τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες προβολής του όλου θέματος με διάφορες εκδηλώσεις και ενημερωτικές δράσεις και πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν με θέρμη και έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι, «υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης και όσο δεν υπάρχει άλλη λύση ο αγώνας είναι αέναος. Ακόμη κι ένα επιπλέον δείγμα να πάρουμε ίσως κάποιος να σταθεί τυχερός».

Δείτε επίσης:

Την Τρίτη και πάλι η εθελοντική αιμοδοσία στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία