Τρικαλινής καταγωγής o 70χρονος οδοντίατρος που κατέληξε από κορωνοϊό

Από τα Τρίκαλα έλκει την καταγωγή του ο ασθενής που…

Από τα Τρίκαλα έλκει την καταγωγή του ο ασθενής που κατέληξε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης από κορωνοϊό, αν και ήταν πλήρως εμβολιασμένος. 

Πρόκειται για τον 70χρονο οδοντίατρο, Αχιλλέα Κογιάννη, που ζούσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης και νόσησε από κορωνοϊό, παρουσιάζοντας στην συνέχεια βαριά πνευμονία. 

Την είδηση του θανάτου από κορωνοϊό του πρώτου πλήρως εμβολιασμένου ασθενή στην Ελλάδα έκανε γνωστή ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι «είναι μία από τις εξαιρέσεις» καθώς είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer, κόλλησε κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί με βαριά πνευμονία, ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο Ν. Καπραβέλος σημείωσε πως «δεν πρέπει να θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, πρέπει κι αυτοί να προσέχουν», ενώ ξεκαθάρισε πως οι εμβολιασμοί παραμένουν το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε κατά της πανδημίας.

Για τον θάνατο του Αχιλλέα Κογιάννη, ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κογιάννης, ξάδελφος τους εκλιπόντος, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής: 

Επειδή, τώρα που βγήκε στα σάιτ, μπορεί να διαβαστεί λάθος η είδηση του θανάτου του πρώτου πλήρως εμβολιασμένου ασθενή από covid 19, χωρίς προβλήματα υγείας, του αγαπημένου μου ξαδέρφου Αχιλλέα, οδοντογιατρού, 70 ετών, δύο παρατηρήσεις:

– Ο Αχιλλέας είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, σ ότι αφορά στην προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

– Μαζί με τον Αχιλλέα είχε νοσήσει και η υπόλοιπη οικογένεια. Όλοι τους το ξεπέρασαν χωρίς κανενός είδους νοσηλεία.

Γι αυτό εμβολιαστείτε και προσέχετε. Δυστυχώς το ξαδερφάκι αποτέλεσε την εξαίρεση για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας!

Μ.Σ.trikalaenimerosi.gr 

Στην ίδια κατηγορία