Τρίκαλα: Την Δευτέρα οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ

εξοικονομω

Τα πέντε λεπτά ορίζονται ως ο ελάχιστος χρόνος για την υποβολή της αίτησης

Την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ, μετά την δίμηνη παράταση που δόθηκε.

Σε σχέση με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το Εξοικονομώ-Αυτονομώ έπειτα από την αξιολόγηση ζητημάτων που ετέθησαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και για την απρόσκοπτη λειτουργία της πλατφόρμας λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του Covid-19, όπου αποφασίστηκαν συγκεκριμένες τεχνικές προσαρμογές.

Πλέον το διάστημα των πέντε λεπτών ορίζεται ως ελάχιστος χρόνος από τη δημιουργία της αίτησης έως την υποβολή της.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, Νίκου Λιάκου, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει αισιοδοξία για θετικές εξελίξεις στο Πρόγραμμα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πλέον είναι πιο εύκολος ο τρόπος στο να υποβληθούν οι αιτήσεις, ούτως ώστε να μην υπάρχει σωρεία αιτήσεων που θα οδηγούσε σε μπλοκάρισμα του συστήματος.

Επιπροσθέτως, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός αν και είναι μεγάλος, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρχει μια αξιολόγηση, μια μοριοδότηση, η οποία δεν θα έγκειται μόνο στο θέμα ταχύτητας.

Μια ανάλογη αξιολόγηση σίγουρα θα είναι πιο αξιοκρατική και δεν θα πετά έξω ενδιαφερόμενους που πληρούν όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία