Τρίκαλα: Συνεχίζουν τις εξορμήσεις

Τρίκαλα: Συνεχίζουν τις εξορμήσεις

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

Στο δρόμο βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρά τη σφοδρή κακοκαιρία, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, συνεχίζοντας πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» για να διαδοθεί πλατιά και το τρίτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο.

«Δε μπορούσαμε να αφήσουμε τόσους ανθρώπους που περιμένουν το “Ριζοσπάστη” και έχουν προμηθευτεί τα προηγούμενα κείμενα των θέσεων, να μείνουν χωρίς τον πιστό τους σύντροφο αυτό το Σαββατοκύριακο, παρά το χιονιά» δήλωσαν τα μέλη ΚΚΕ και της ΚΝΕ που χωρίς δεύτερη σκέψη οργάνωσαν μέσα στην κακοκαιρία την εξόρμηση.

Βασικοί άξονες του τρίτου και τελευταίου κειμένου της Κ.Ε. του ΚΚΕ με θέμα «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάσταση της εργατικής τάξης. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η κοινωνική συμμαχία και η παρέμβαση του ΚΚΕ» που κλείνει τον κύκλο των ζητημάτων που θα συζητηθούν στο προσεχές συνέδριο του κόμματος είναι η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία και η παρέμβαση του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ με αυτό το τρίτο κείμενο θέσεων και αποτίμησης εξετάζει τις βασικές τάσεις εξέλιξης της ταξικής διάρθρωσης στην Ελλάδα, την επίδραση της αστικής πολιτικής στην κατάσταση της εργατικής τάξης και την εφαρμογή της πολιτικής της Ε.Ε., την κατάσταση στο εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα -και μόνη της αλλά και σε σχέση με τη διεθνή πραγματικότητα, κυρίως μέσω της παρέμβαση του κόμματος στην προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας-, τη δράση των κομμουνιστριών στο Ριζοσπαστικό Γυναικείο Κίνημα (ΟΓΕ) και τις δράσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «στους νέους και τις νέες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών».

Και σημειώνει «το τρίτο ζήτημα είναι η επεξεργασία της πείρας από την κοινή δράση εργατικών σωματείων με μαζικές οργανώσεις των κατώτερων στρωμάτων των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και των αγροτών, γενικότερα της προσπάθειας να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις της κοινωνικής συμμαχίας τους.

Έχουν ήδη προηγηθεί δύο πανελλαδικά κομματικά Σώματα για τη δουλειά μας με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, τα οποία τροφοδοτούν με πείρα και επεξεργασίες την παρέμβασή μας για την προώθηση αυτού του καθήκοντος στρατηγικής σημασίας για το Κόμμα μας.

Η εργατική τάξη ως ηγέτιδα δύναμη είναι που θα δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη σφυρηλάτηση της κοινωνικής συμμαχίας, για το τράβηγμα των σύμμαχων κοινωνικών δυνάμεων σε ολοένα και πιο σταθερή κοινή δράση, προβάλλοντας και το ανάλογο πλαίσιο πάλης».

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία