Τρίκαλα: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το άνοιγμα της αγοράς

Lockdown: Οι Τρικαλινές εκπέμπουν S.O.S

Τι λέει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Μπορεί το άνοιγμα των εποχιακών καταστημάτων να έδωσε μια μικρή ελπίδα, ωστόσο στα Τρίκαλα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το άνοιγμα της αγοράς

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστο Μπλουγούρα, ο οποίος μιλώντας στο TV10.gr, ανέφερε πως παρά το πλήγμα στην εστίαση που θα επανεξεταστεί το άνοιγμά της μετά τις 7 Ιανουαρίου για το λιανεμπόριο ετοιμάζεται ο οδικός χάρτης επιστροφής στην κανονικότητα.

Πάντως, την ώρα που στα Τρίκαλα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το άνοιγμα της αγοράς, πολλές από τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις έχουν στραφεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο αντιμετωπίζοντας ωστόσο τεράστιες δυσκολίες, όπως είναι ο τεράστιος όγκος δουλειάς στις εταιρίες ταχυμεταφορών που έχει ως αποτέλεσμα την μη άμεση εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Η παράταση όπως δήλωσε και ο Μπλουγούρας ήταν αναμενόμενη η παράταση του λουκέτου, ενώ υπογράμμισε πως για τον εμπορικό κόσμο προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία.

Εν συνεχεία στάθηκε στο ότι αν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα καταστήματα δεν ανοίξουν, τότε η κατάσταση χειροτερεύει στο μέγιστο και το μέλλον είναι ζοφερό.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι όπως έχει αποδειχτεί βάσει επιστημονικών μετρήσεων, τα καταστήματα του κλάδου του λιανεμπορίου δεν έχουν υπάρξει εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, διότι όσο ήταν ανοιχτά μεταξύ της πρώτης ολικής απαγόρευσης και της τωρινής, λαμβάνονταν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας που είχε συστήσει ο ΕΟΔΥ.

Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων

Ανακοινώσεις Στέλιου Πέτσα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι το lockdown παρατείνεται έως τις 7 Ιανουαρίου και παραμένουν κλειστά σχολεία, εστίαση, διασκέδαση. Μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και καταλημένων ΜΕΘ υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ». «Με αυτά τα δεδομένα η όποια επάνοδος στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και με ασφάλεια. Ο δρόμος θα είναι πιο αργός αλλά πιο σίγουρος» είπε και ακολούθως εξήγγειλε ότι δεν θα ανοίξουν μέχρι το τέλος των γιορτών, θα μείνουν δηλαδή κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου τα εξής: σχολεία, εστίαση, διασκέδαση, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης, παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό, συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, και συνεχίζεται η απαγόρευση συναθροίσεων.

Οι απαντήσεις του Στέλιου Πέτσα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στο τέλος της εβδομάδας μαζί με τις ανακοινώσεις για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο θα ανακοινωθεί και τι θα ισχύσει με συγκεκριμένους χώρους πολιτισμού, όπως τα μουσεία.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι τα sms για μετακίνηση θα συνεχίσουν να ισχύουν για το επόμενο διάστημα καθώς είναι σαφές ότι υφίστανται συγκεκριμένοι περιορισμοί.

Αναφορικά, με το τι θα ισχύει για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές διατάξεις για τις συγκεκριμένες τέσσερις ημέρες, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα. «Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να δούμε την οικογένεια αλλά κάνουμε ισχυρή σύσταση να περιοριστούν οι συναθροίσεις και να περάσουμε τις γιορτές το πολύ με μία οικογένεια ακόμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι όταν επεκτείνει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στηρίζει και όσους πλήττονται οικονομικά. «Αυτό θα κάνουμε και τώρα», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα εξετάζει την επιλογή βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για τις κυρώσεις στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν είναι κάτι που εξετάζεται αυτή τη στιγμή. «Αναμένουμε την τήρηση των αποφάσεων του Οκτωβρίου», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Δείτε επίσης:

Ο κορωνοϊός βυθίζει τα εμπορικά καταστήματα στα Τρίκαλα

Lockdown: Βήμα – βήμα προς τα Χριστούγεννα

Στην ίδια κατηγορία